logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trzy pytania odnośnie tel. Siemens C62 (płyta główna, kabel)

Użytkownik3 19 Lis 2005 17:39 1059 7
REKLAMA
  • #1 2005803
    Użytkownik3
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    1. Ile kosztuje płyta główna do tego modelu ?
    2. Co może być przyczyną tego, że głośnik gra bardzo cicho i niewyraźnie, zamieniałem na nowy 100% sprawny, ale jest to samo ..
    3. Czy kabel seriwsowy (uniwersalny) co C62 jest zbudowany tak samo jak do S55 (1 pin z zasilaniem ok. 4,5V) ? Gdzie można kupić takie gotowe kable ?
  • REKLAMA
  • #2 2006212
    grkz
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    1. płyta główna kosztuje około 80zł
    2. być moze masz tak ustawione w telefonie albo może to być spowodowane płyta główną lub jakąkolwiek inną częścią telefonu
    3. kable możesz kupić na www.allegro.pl
  • REKLAMA
  • #4 2011466
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 239
    c62 ani tym kablem ani freja nie zrobisz
  • REKLAMA
  • #5 2011506
    Użytkownik3
    Poziom 16  
    Pff pomyliły mi się tematy, chodzi oczywiscie o S55 :)
  • REKLAMA
  • #6 2015879
    Użytkownik3
    Poziom 16  
    Ciekawa sprawa ... na aukcji jest napisane
    Cytat:
    Za pomocą kabla można i odpowiedniego oprogramowania z netu:
    - Ściągnąć simlocka

W odpowiedzi na mojego maila, w którym zapytalem się czy na pewno można ściągnać nim simlocka dostałem odpowiedź

Cytat:
    niewiem czy mozna..

--
    Pozdrowienia,

Radzę nie brać udziału w tej aukcji.
  • #7 2292607
    tomekpap0
    Poziom 12  
    Wydaje mi sie ze zrobi sie tym kabelkiem i freia tego sim-locka bo przynajmnej ja tym robilem :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Koszt płyty głównej do telefonu Siemens C62 wynosi około 80 zł. Przyczyną cichego i niewyraźnego dźwięku z głośnika może być ustawienie w telefonie lub uszkodzenie płyty głównej bądź innej części urządzenia, gdyż wymiana głośnika na nowy, sprawny nie rozwiązała problemu. Kabel serwisowy uniwersalny do C62 różni się od kabla do modelu S55, który posiada 1 pin z zasilaniem około 4,5V. Kable do telefonów można nabyć na aukcjach internetowych, np. Allegro, jednak kabel do S55 i program Freia nie działają z modelem C62, mimo że skutecznie usuwają simlocka w S55. Zaleca się ostrożność przy zakupie kabli do simlocka, gdyż nie wszystkie aukcje oferują odpowiednie produkty do danego modelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA