logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AUDI A8 2004r. - wyzwalanie alarmu fabrycznego - przyczyna?

mos5 25 Lut 2023 04:48 468 2
REKLAMA
  • #1 20457142
    mos5
    Poziom 24  
    Ocena: 149
    W samochodzie jak w temacie cykliczne wyzwalanie alarmu. W module komfortu, bloki pomiarowe, kanał 16 podaje kod źródła alarmu jako "4" . Proszę o listę kodów źródła alarmu dla tego auta. Ponoć kod "4" jak znalazłem to alarm z drzwi tylnych lewych, ale to dla VW Passata. Czy w Audi jak w temacie jest identycznie?
  • REKLAMA
  • #2 20457283
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1681
    A nie masz przypadkiem czujnika reagującego na hałas (np rozbijanej szyby). U mnie coś takiego jest i jak jest aktywowany, to często są fałszywe alarmy, powodowane trzaskami wynikającymi z rozszerzalności cieplnej lub hałasu przejeżdżających obok głośnych samochodów.
  • #3 20460139
    mos5
    Poziom 24  
    Ocena: 149
    Możliwe że mam , ale nie chciałbym gdybać jeśli VCDS podpowiada mi co jest przyczyną, trzeba to tylko odszyfrować. Więc czekam z cierpliwością na interpretacje tej mojej " 4 ". A nawiasem mówiąc, ten czujnik bym raczej pominął, bo auto wczoraj stało w moim warsztacie w totalnej ciszy i stabilnej temperaturze, a ja robiąc co innego obserwowałem częste włączenia alarmu. Pozdrawiam.
REKLAMA