Cześć,
Zgubiłem pilota, dlatego musiałem wykasować wszystkie zapamiętane nadajniki w odbiorniku Nice Smilo SMX2
Procedura
1 Przytrzymać przycisk na radioodbiorniku przez około 12sekund,
2 Dioda zapali się, zgaśnie, zacznie migać
3. Zwolnić przycisk podczas trzeciego mignięcia
4. Dioda zaczyna szybko migać, następnie powoli pięciokrotnie potwierdzi skasowanie pamięci
Zweryfikowałem, pamięć została wyczyszczona piloty nie działają.
Następnie staram się zaprogramować uzywanego pilota SM4 (przycisk3) do radioodbiornika
Procedura1
1 Przytrzymuję przycisk na radioobiorniku przez około 2 sekundy aż dioda radioodbiornika zaświeci się
2 Przytrzymuję wybrany przycisk na pilocie przez około 3 sekundy
3 Radioodbiornik potwierdzi zakodowanie pilota mrugając diodą 3 razy
4 Czekam, aż dioda na radioodbiorniku zgaśnie i urządzenie wyjdzie z trybu kodowania
Nieudany test pilota,komunikacja nie działa.
Procedura 2
1 Krótkim przyciśnięciem przycisku radioodbiornika wybieram kanał (1x kanał 1 - przewody białe, 2x kanał2 - przewody fioletowe)
2 Urządzenie potwierdzi wybrany kanał poprzez jedno lub dwa mrugnięcia, przejdzie do trybu kodowania sygnalizując to szybkim miganiem
3 Przytrzymać wybrany przycisk na pilocie przez około 3 sekundy
4 Czekam, aż dioda na radioodbiorniku zgaśnie i urządzenie wyjdzie z trybu kodowania
Test także bez efektu, komunikacja nie działa.
Testowane na kilku uzywanych pilotach.
Kasowanie pamięci urządzenia ponowione kilkukrotnie.
Zasilanie odłączone od radioodbionika na 30 minut.
Nic nie pomaga.
Co robię źle ?
Pozr,
Tomek
Zgubiłem pilota, dlatego musiałem wykasować wszystkie zapamiętane nadajniki w odbiorniku Nice Smilo SMX2
Procedura
1 Przytrzymać przycisk na radioodbiorniku przez około 12sekund,
2 Dioda zapali się, zgaśnie, zacznie migać
3. Zwolnić przycisk podczas trzeciego mignięcia
4. Dioda zaczyna szybko migać, następnie powoli pięciokrotnie potwierdzi skasowanie pamięci
Zweryfikowałem, pamięć została wyczyszczona piloty nie działają.
Następnie staram się zaprogramować uzywanego pilota SM4 (przycisk3) do radioodbiornika
Procedura1
1 Przytrzymuję przycisk na radioobiorniku przez około 2 sekundy aż dioda radioodbiornika zaświeci się
2 Przytrzymuję wybrany przycisk na pilocie przez około 3 sekundy
Nieudany test pilota,komunikacja nie działa.
Procedura 2
1 Krótkim przyciśnięciem przycisku radioodbiornika wybieram kanał (1x kanał 1 - przewody białe, 2x kanał2 - przewody fioletowe)
2 Urządzenie potwierdzi wybrany kanał poprzez jedno lub dwa mrugnięcia, przejdzie do trybu kodowania sygnalizując to szybkim miganiem
3 Przytrzymać wybrany przycisk na pilocie przez około 3 sekundy
Test także bez efektu, komunikacja nie działa.
Testowane na kilku uzywanych pilotach.
Kasowanie pamięci urządzenia ponowione kilkukrotnie.
Zasilanie odłączone od radioodbionika na 30 minut.
Nic nie pomaga.
Co robię źle ?
Pozr,
Tomek