logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Urządzenie USB nierozpoznane - Windows nie rozpoznaje urządzenia USB (kod 43)

maaan 10 Mar 2023 14:06 1431 3
REKLAMA
  • #1 20479344
    maaan
    Poziom 4  
    Witam, działam na systemie Windows 10 Home. Próbowałem dziś podłączyć niedawno używanego gamepada Mangan 200 od Genesis, który wcześniej działał bez szwanku i system go rozpoznawał, jednakże jakimś cudem się to zmieniło. W menedżerze urządzeń widoczna jest sytuacja pokazana na załączonym obrazku (Nieznane urządzenie usb, żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się, kod 43). Wszystkie najnowsze aktualizacje oraz sterowniki do Windows (oprócz aktualizacji na 11, nie chcę na razie na nią przechodzić) oraz pada są zainstalowane, próbowałem przeinstalować sterowniki pada (speedlink) i usb lecz nic to nie dało. Rozwiązywanie problemów podłączonych urządzeń przez cmd oraz wstrzymanie selektywnego usb w planie zasilania również nic nie zdziałało. Proszę o pomoc.
    Urządzenie USB nierozpoznane - Windows nie rozpoznaje urządzenia USB (kod 43)
    Urządzenie USB nierozpoznane - Windows nie rozpoznaje urządzenia USB (kod 43)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20479361
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Podlacz do innego komputera, jak bedzie to samo to zepsuty. Kabel albo elektronika.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20479363
    czareqpl
    Poziom 33  
    Ocena: 580
    Prawdopodobnie masz uszkodzony kabel.
  • #4 20479390
    maaan
    Poziom 4  
    zepsuty kabel
REKLAMA