logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę wejść na swoje konto Google

knurssteve654 10 Mar 2023 17:53 6828 20
REKLAMA
  • #1 20479665
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Ocena: 11
    Witam kiedy chcę wejść na swoje konto to pisze - Zauważyliśmy nietypową aktywność na Twoim koncie Google. Aby mieć pewność, że Twoje konto jest bezpieczne, wylogowaliśmy Cię z niego. Teraz musisz potwierdzić swoją tożsamość, klikam dalej pojawia się odzyskiwanie konta wpisuję adres email, hasło wszystko poprawne i pojawia się komunikat - Aby kontynuować, podaj numer telefonu. Wyślemy kod weryfikacyjny, który możesz podać podczas logowania. Numer który podałem podczas zakładania konta jest już nieaktywny, co mam zrobić żeby wejść na swoje konto? Mam zapasowy adres email na który przychodzi kod, wpisuję go i dalej wyskakuje żeby podać nr telefonu, wpisuje kod z obrazka i tez wołają o nr...
  • REKLAMA
  • #3 20479799
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Nie mogę wejść w dane osobowe żeby zmienić/usunąć nr telefonu bo wyrzuca mnie żebym się zalogował i potwierdził że to ja i wszystko zaczyna się od nowa

Dodano po 2 [godziny] 10 [minuty]:

Próbowałem z telefonu się zalogować i zmienić hasło i pojawiła się nowa opcja żeby podać email pomocniczy, mają sprawdzić czy to ja i wysłać odp w ciągu 48 godzin...
  • #4 20480644
    MonikaGlowa
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Ciekawe jak to sprawdzą? Jakie możliwości weryfikacji ma google?
    Ciekawe też, dlaczego nie wyskoczyło Tobie w smartfonie: TAK / NIE aby potwierdzic, swoją tożsamość.
  • #5 20480699
    zdolnyadam
    Poziom 29  
    Ocena: 243
    @knurssteve654 no to teraz bedziesz pamietac zeby miec aktualny numer telefonu :O sam to kiedys przerabialem.... to byla masakraaaaaaa.... wiec jak zmienialem dostawce neta to najpierw uaktualnilem wszystkie dane na kontach...i pozniej 5x sprawdzalem czy jest all ok. Bo jak sie logowalem na konto z komorki to system mi pokazywal srodkowca. I mialem problemy z dostepem. Dopiero na domowym IP moglem sie zalogowac.
    Zalozenie konta z mobilnego internetu tez jest utrudnione.
    Nie wiem do konca po co takie cyrki.
  • #6 20480715
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10443
    Pewnie tak jak zwykle, sprawdza adresy ip z ktorych sie logowal wczesniej, przegladarki, systemy, kraj oraz podane dane.

Dlatego, ze to nie zwykle logowanie dwuetapowe, tylko potwierdzenie tozsamosci, ktore jak widac wymaga podania wiekszej ilosci danych.

Zapewne ktos mogl przejac dostep do konta lub sam autor cos nabroil swiadomie lub nie (infekujac np. komputer).
  • #7 20480719
    zdolnyadam
    Poziom 29  
    @Kolobos tak czy siak dla mnie troche chore jest, ze np. przez rok loguje sie z domowego IP a jak nagle mam potrzebe zalogowac sie z komorki to system pokazuje mi srodkowca.
  • REKLAMA
  • #8 20480737
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Różnie to weryfikowali, nr telefonu, adres email, musiałem podać na smartfonie taką samą cyfrę którą widzę na lapku, ostatni raz podałem im nr telefonu. Jak zgubię smartfona to też będzie ten sam cyrk bo jak podam kod który wyślą mi smsem? Najlepszym rozwiązaniem jest chyba pomocniczy adres email
  • #9 20480777
    zdolnyadam
    Poziom 29  
    knurssteve654 napisał:
    Różnie to weryfikowali, nr telefonu, adres email, musiałem podać na smartfonie taką samą cyfrę którą widzę na lapku, ostatni raz podałem im nr telefonu. Jak zgubię smartfona to też będzie ten sam cyrk bo jak podam kod który wyślą mi smsem? Najlepszym rozwiązaniem jest chyba pomocniczy adres email

Ja mam drugi numer telefonu: gmail, allegro, amazon itd. Na poczatku karta byla w drugim slocie ale od pewnego czasu (od kiedy sprzedawcy z allegro zaczeli wydzwaniac np. w niedziele o 21:00 z pytaniami dlaczego odstepilem od umowy (zamawialem bluze 5xl przyszla 2xl)) ta karta lezy sobie w drugim aparacie. I zazwyczaj dzwonek jest off.

Zawsze przeciez mozesz wziąć duplikat karty SIM w salonie.
  • #10 20483915
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Przyszedł mail ,,Kliknij ten link, by ponownie się zalogować
    Możesz teraz zresetować hasło i zalogować się na konto,, klikam i znowu ,,Zweryfikuj swoją tożsamość
    Wykryliśmy nietypową aktywność na koncie, na które chcesz się zalogować. Aby kontynuować, wykonaj te czynności.
    Aby kontynuować, podaj numer telefonu. Wyślemy kod weryfikacyjny, który możesz podać podczas logowania,, czyli dalej jestem w du.ie
  • #11 20483941
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6597
    knurssteve654 napisał:
    Aby kontynuować, podaj numer telefonu.

Próbowałeś podać aktualny numer telefonu?
    Zmieniłeś numer telefonu do siebie a nie uaktualniłeś go na koncie. To Twój błąd.
    knurssteve654 napisał:
    Jak zgubię smartfona to też będzie ten sam cyrk bo jak podam kod który wyślą mi smsem?

To żaden problem, bo operator za free albo za niewielką opłatą wydaje nową kartę SIM z tym samym numerem telefonu jednocześnie dezaktywuje zagubioną/zniszczoną.
    zdolnyadam napisał:
    Zawsze przeciez mozesz wziąć duplikat karty SIM w salonie.
  • REKLAMA
  • #12 20483965
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Podawałem aktualny nr i ,,Numer telefonu jest nieprawidłowy. Popraw go i spróbuj ponownie,, kartę sim kupiłem za granicą i z tego co się orientuję nie ma operatora w PL
  • #13 20483985
    DiZMar
    Poziom 43  
    knurssteve654 napisał:
    kartę sim kupiłem za granicą i z tego co się orientuję nie ma operatora w PL

Na zagraniczny numer telefonu utworzyłeś konto Google? W Polsce nie zmieniłeś na numer krajowy? Beztroska powala. To są skutki Twojej beztroski. :sm31:
  • REKLAMA
  • #15 20497292
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Hasło pamiętam
  • #17 20497443
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Przebrnąć przez ten support to jest jakaś masakra, chodzi o to że nie chcę im podawać nr telefonu, nie wiem zgubię tel czy coś i będzie znowu to samo
  • #18 20497630
    DiZMar
    Poziom 43  
    knurssteve654 napisał:
    nie chcę im podawać nr telefonu, nie wiem zgubię tel czy coś i będzie znowu to samo

Przecież utracenie telefonu nie powoduje konieczności zmiany numeru telefonu. U operatora w salonie otrzymuje się duplikat karty SIM z tym samym numerem a zaginiona karta SIM staje się nieaktywna. Pisałem już o tym w #11 13 Mar 2023 08:53 a Ty dalej swoje.
  • #19 20497690
    knurssteve654
    Poziom 3  
    A ja Ci na nie odpowiedziałem
  • #20 20498518
    zdolnyadam
    Poziom 29  
    knurssteve654 napisał:
    A ja Ci na nie odpowiedziałem

Jak nie chcesz korzystać z dobrych rad to nie wiem po co piszesz na forum.
  • #21 20498775
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Przeczytaj 12 post

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z dostępem do swojego konta Google z powodu nietypowej aktywności, co wymaga potwierdzenia tożsamości. Po podaniu poprawnych danych logowania, system wymaga numeru telefonu, który jest już nieaktywny. Użytkownik próbował użyć zapasowego adresu e-mail, ale nadal napotyka problemy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby zaktualizować numer telefonu w ustawieniach konta, a także zwracają uwagę na możliwość uzyskania duplikatu karty SIM. Wskazują również na konieczność kontaktu z supportem Google w celu rozwiązania problemu.
REKLAMA