logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Humidifier 2 - Clean Mode spod aplikacji Mi Home - instrukcja

Janeo 11 Mar 2023 09:57 2316 0
REKLAMA
  • #1 20480509
    Janeo
    Poziom 12  
    Ocena: 33
    Ponieważ w moim starym v.1 padł silnik obrotów bębna, sprawiłem sobie nowy v.2, no i zwróciła moją uwagę w apce Mi Home funkcja automatycznego czyszczenia Clean Mode, której wyjaśnienie działania tak po angielsku, tym bardziej w tłumaczeniu kompletnie jest niezrozumiałe, a to za sprawą, iż nie napisano w niej, że samooczyszczenie działa wyłącznie po stworzeniu w zbiorniku nawilżacza środowiska kwaśnego, które je odkamienia.

Żeby było śmieszniej, ta funkcja w ogóle nie jest wymieniana w oficjalnej Instrukcji. Mogłoby to oznaczać, że producent się wystraszył i zrezygnował z jej zalecania, tyle że pozostawił jej opis w apce (ale bez kwasku, przez co nie wiadomo jak miałaby działać ). Wpadłem na rozumny opis tej funkcji wyłącznie w necie w blogu producenta smartmiglobal.com.

Instrukcja
    Czyszczenie parownika (tarcz bębna) przy pomocy automatycznego trybu samooczyszczenia Clean Mode spod aplikacji Mi Home.
    UWAGA: Brak tego w instrukcji, opis wzięty od producenta, ale z Internetu: Link

Używając spod aplikacji Mi Home trybu samooczyszczania Cleaning Mode zaleca się dodanie do zbiornika detergentu z kwaskiem. Funkcja samooczyszczania umożliwia obroty bębna na 30 minut z jednoczesnym wyłączeniem dmuchawy, co jak rozumiem powinno uniemożliwić wtłaczanie od wewnątrz kwaśnych, choćby śladowych ilości par w kierunku elektroniki sterującej.
    Czyli krótko i zwięźle :-) Dodam, że jak dojdzie do zakamienienia zębatego kółka pędnego to jest jedyna metoda żeby nie zdejmować obudowy i odkręcać go. Chyba, że urządzenie jest na gwarancji, to przy zakamienieniu go które powoduje nieprawidłowości w kręceniu bębna lepiej oddać do serwisu.
    Zaleca się też czyszczenie ręczne, aż talerze bębna będą odkamienione i czyste. O tym w moim innym, wcześniejszym wpisie.
    Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
REKLAMA