logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza 3 2004 1.4 - drzwi z kluczyka się nie zamykają

BlackGamersTV 18 Mar 2023 01:51 1863 4
REKLAMA
  • #1 20495125
    BlackGamersTV
    Poziom 8  
    Mam mały problem, ostatnio jak wysiadłem z samochodu i po chwili wróciłem nie mogłem otworzyć drzwi przyciskiem z kluczyka. W dalszym ciagu mogę je otworzyć z przycisku na kluczyku jak i z przycisku na drzwiach. Pierwsze co mi przyszło na myśl to wymiana baterii w kluczyku jednak niestety nie posiadam drugiego kluczyka i nie mogę się dogrzebać do instrukcji dla Ibizy z 2004 roku. Na forach czytałem ze po wymianie baterii konieczne jest ponowne zakodowanie kluczyka a do tego są potrzebne dwa egzemplarze, mógłbym prosić o pomoc ?
  • REKLAMA
  • #2 20495139
    JayRo
    Poziom 39  
    Ocena: 971
    Pilot niekoniecznie musi się rozkodować, no ale może przy dłużej zajmującej wymianie. Zdarza się. Jeżeli chodzi Ci o metodę przyuczania pilota z jednym kluczem w stacyjce a drugim zamykać drzwi i naciskać pilota, to do tej metody możesz dla tej potrzeby wykręcić sobie wkładkę zamka. Wtedy możesz grotem przekręcić zapłon, a pilot osobno trzymać na zewnątrz. Kiedy wkładka jest wyciągnięta, zamek można przekręcić wkładając np. płaski wkrętak w miejsce wiosełka wkładki zamka. Zadziała to tak, jak byś miał drugi klucz. Druga alternatywa tak analogicznie, to wyjęcie wkładki stacyjki.
  • REKLAMA
  • #3 20495393
    BlackGamersTV
    Poziom 8  
    Więc istnieje możliwość ze kluczyk się rozkoduje i nie będę posiadać możliwości otwarcia samochodu za pomocą przycisków z kluczyka ?
  • REKLAMA
  • #4 20495450
    JayRo
    Poziom 39  
    Ocena: 971
    Jakieś tam ryzyko zawsze istnieje ale to nie jest nic, czego nie da się naprawić posiadając tylko 1 pilot. Czasem po wymianie baterii, wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić na zapłon i nacisnąć przyciski na pilocie. Jest też taka procedura ponownej synchronizacji: przy zamkniętym aucie nacisnąć na pilocie otwieranie i w ciągu minuty otworzyć drzwi kluczykiem, włożyć go do stacyjki i przekręcić na zapłon. Ot i cała procedura. Może któraś okaże się pomocna.
  • #5 20495500
    BlackGamersTV
    Poziom 8  
    Bardzo dziękuje za odpowiedz JayRo, po wymianie baterii dam znać co i jak

Dodano po 4 [godziny] 41 [minuty]:

Po szybkiej wymianie baterii nie było potrzeby ponownego parowania z kluczyka z samochodem, a przycisk otwarcia drzwi nie działał z powodu rozladowujacej się baterii, dziękuje za pomoc
REKLAMA