logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z migającą lampką ostrzegawczą w napędzie CAME ATS - Jak przestawić?

przemekgorzelak11 18 Mar 2023 21:55 879 6
REKLAMA
  • #1 20496526
    przemekgorzelak11
    Poziom 2  
    Powitać . Mam problem taki że po naciśnięciu pilota lampka ostrzegawcza w napędzie do bramy miga przez 2 minuty i dopiero się wyłącza . Kolega ma i po naciśnięciu mignie 6 razy i się wyłącza . Wie ktoś jak się to przestawia ? Bo ni chu chu nie mogę tego ogarnac
  • REKLAMA
  • #2 20496580
    Darek0026
    Poziom 31  
    Ocena: 378
    Jeśli masz podstawowy zestaw z centralą ZF1N to musisz odpowiednio zmniejszyć czas pracy tzn regolujesz go regulatorem podpisanym " OP. Time".

Dzięki

Dodano po 1 [minuty]:

Problem z migającą lampką ostrzegawczą w napędzie CAME ATS - Jak przestawić?
  • REKLAMA
  • #3 20497183
    przemekgorzelak11
    Poziom 2  
    Siłowniki normalnie pracują i dobrze się zamykają tylko po zamknieciu lampka ostrzegawcza na slupku miga około 2 minuty a powinna po kilku mrugnieciach się wyłączyć i tego nie mogę znaleźć też w książce jak przestawić
  • REKLAMA
  • #4 20497277
    Darek0026
    Poziom 31  
    Napisałem co należy zrobić jeżeli posiada Pan zestaw podstawowy.
  • #5 21563165
    pawel3223
    Poziom 2  
    Witam Panowie, ja natomiast mam taki problem z migającą lampką, że ona w ogóle nie przestaje migać. Jak brama się zamknie, to po chwili słychać takie charakterystyczne cyknięcie, że brama skończyła pracę. Dodam, że regulacja pokrętłem OP TIME nie pomaga, ona świeci się cały czas. Miał ktoś może podobny problem? Zestaw to CAME ATS, centralka ZF1N.
  • REKLAMA
  • #6 21563168
    Darek0026
    Poziom 31  
    Pod które wyjścia masz podłączoną lampę? Czy lampa jest oryginalna?

Jeżeli lampa jest dobrze podłączona to powinny być to wyjścia W-E. Lampa powinna być na 230V.

Możliwe że jest uszkodzony przekaźnik, skleił się. Zdarza się np przy nieoryginalnych lampach.
  • #7 21563371
    pawel3223
    Poziom 2  
    Lampka jest oryginalna i podłączona do wyjścia W-E. Z tym że przez rok działała tak, jak powinna, a od wczoraj miga cały czas.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy migającej lampki ostrzegawczej w napędzie do bramy CAME ATS z centralą ZF1N. Po naciśnięciu pilota lampka miga przez około 2 minuty zamiast wyłączyć się po kilku sygnałach świetlnych. W podstawowym zestawie czas pracy lampki można regulować potencjometrem oznaczonym "OP. Time". Jednak w jednym przypadku regulacja ta nie przyniosła efektu, a lampka migała ciągle, mimo prawidłowego podłączenia do wyjść W-E i użycia oryginalnej lampy na 230V. Możliwą przyczyną jest uszkodzony lub zacięty przekaźnik, co zdarza się zwłaszcza przy stosowaniu nieoryginalnych lamp. Problem wymaga sprawdzenia stanu przekaźnika i poprawności podłączenia lampy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA