logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Suntek HC810G nie wysyła zdjęć przez SMTP

somebodyelse 20 Mar 2023 21:11 3573 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 20500265
    somebodyelse
    Poziom 2  
    Właśnie dostałem model Suntek HC810G i kamera nie działa z moim kontem Gmail. Nie jest to moja pierwsza kamera Suntek i mam już Suntek HC300M, którą poprawnie skonfigurowałem i działa z SMTP bez problemów, więc mam podstawową wiedzę na temat konfiguracji.

Utworzyłem hasło aplikacji dla modelu HC810G. Użyłem tego samego pliku parameter.dat, którego używam dla mojego HC300M, konfiguracja poczty e-mail jest taka sama. Po prostu wkleiłem nowe hasło aplikacji, ponieważ obie kamery używają tego samego adresu e-mail do wysyłania zdjęć. Próbowałem również odtworzyć plik parameter.dat od zera. Ustawienia Gmaila są poprawne, TLS i port 587. Moja konfiguracja APN powinna być poprawna, jest dokładnie taka sama na moim telefonie i na HC300M. Moja karta jest rozpoznawana i pokazuje, że mam dostępną sieć 4G, gdy wchodzę w tryb TEST. Kamera nagrywa wideo i zdjęcia, ale nie wysyła niczego przez sieć.

Jestem zaskoczony tym problemem i nie jestem w stanie wskazać przyczyny. Każda pomoc będzie bardzo mile widziana.
  • REKLAMA
  • #2 20501757
    somebodyelse
    Poziom 2  
    Przeprowadziłem dziś kilka testów. Oto plik dziennika: https://pastebin.com/3D8WkeEv
    Hasło to: logfilez1ka!

Testowałem z ustawieniami SSL i STARTTLS. Porty są poprawne, moje dane uwierzytelniające również.

Przetestowałem poświadczenia i hasło aplikacji w kliencie poczty e-mail i wszystko działa, ale kamera nie może się połączyć. Próbowałem różnych ustawień APN, ale to też nie pomogło.
REKLAMA