logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż lampy sufitowej bez wiercenia - porady, rodzaje, przykłady i zdjęcia

mhmmhm 23 Mar 2023 23:20 4203 3
  • #1 20505555
    mhmmhm
    Poziom 2  
    Dzień Dobry, mam pytanko. Chce zamontować lampę sufitowa bez wiercenia dziur. Poniżej wysyłam zdjęcie. Kompletnie nie wiem jak za to się zabrać. Jak to się będzie trzymać na tym i jakaa lampę kupić Montaż lampy sufitowej bez wiercenia - porady, rodzaje, przykłady i zdjęcia Montaż lampy sufitowej bez wiercenia - porady, rodzaje, przykłady i zdjęcia
  • Pomocny post
    #2 20505578
    mosiondz
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Z tego co widzę to masz hak w suficie. Możesz kupic lampę do zawieszenia na tym haku. Jak go wykręcisz to zostanie Ci koszulka do której możesz wkręcić wkręta jeśli lampa ma inne mocowanie. Taki hak może utrzymać nawet dużą lampę.
  • Pomocny post
    #3 20505666
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 932
    Ja bym jednak skupił się na lampie do powieszenia na haku

bo tam jest jakieś oryginalne rozwiązanie połączenia kostki przyłączeniowej z hakiem, lepiej tego nie rozdzielać chyba...

A i wnioskując z tej kostki - lampę musisz kupić w 2 klasie ochronności https://pl.wikipedia.org/wiki/Klasa_ochronno%C5%9Bci (niewymagającej podłączenie przewodu ochronnego którego nie ma) - i będzie działać jako jednosekcyjna /wszystkie żarówki świecą się na raz/...

Tak przy okazji z ciekawości - co tam jest za patent do podłączenia przewodów ?
  • #4 20505959
    mhmmhm
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc. A co do patentu do podłączenia przewodów to też nie mam bladego pojęcia.
    Tam w tych dziurkach są tak jakby jakieś rolki, tam poprostu trzeba wsadzić kabelek hmm ,?
REKLAMA