logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

komp/smartfon/upc/google - problemy z lokalizacją/wyszukiwaniem/językiem - Ukraina

Shizo 27 Mar 2023 18:40 504 5
REKLAMA
  • #1 20511283
    Shizo
    Poziom 15  
    Ocena: 76
    Słuchajcie mam wielki problem od dwóch dni, jakiekolwiek urzadz komp/smartfon/upc/google - problemy z lokalizacją/wyszukiwaniem/językiem - Ukraina komp/smartfon/upc/google - problemy z lokalizacją/wyszukiwaniem/językiem - Ukraina enie podłaczone do internetu domowego z UPC czy po kablu czy po wifi lokalizuje mnie w jakiejś Dobrowieliczce na Ukrainie. Mieszkam od urodzenia w Bydgoszczy żeby było wszystko jasne. Pozmieniało mi konto google na ukraińskie - nawet nie wiem jak zminić ten język na nasz. W wyszukiwarce w google szukam jakiegoś towaru to w zakładkach pokazuje mi w chrywnach. Na youtube odpalają mi się reklamy po ukraińsku ! Co robić? UPC na razie olewa temat, każe mi resetować modem i takie tam bzdety. Nawet jakiś stary smartfon bez konta google jak podłącze do wifi z UPC wyszukuje mi po ukraińsku / przełączenie na komórkowy transfer danych (paradoksalnie tez z upc) przywraca wszystko do normy. Czy to jakieś hakerstwo?
  • REKLAMA
  • #2 20511294
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10422
    Masz tylko modem upc czy tez wlasny router do ktorego sie laczysz? Jakie dnsy masz ustawione pod Windows oraz w ustawieniach routera?
  • REKLAMA
  • #3 20511313
    Shizo
    Poziom 15  
    komp/smartfon/upc/google - problemy z lokalizacją/wyszukiwaniem/językiem - Ukraina komp/smartfon/upc/google - problemy z lokalizacją/wyszukiwaniem/językiem - Ukraina

Mam modem z UPC i własny router TP-linka ale nic nie zmieniałem w konfiguracji od lat a od dwóch dni sa te problemy. TP Link odłączony i to samo, router z UPC twardy reset do ustawień fabrycznych i też ciągle Ukraina
  • REKLAMA
  • #4 20511317
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
  • REKLAMA
  • #5 20511364
    Shizo
    Poziom 15  
    Zbyt dużo prywatnych informacji zawierają te logi żeby je udostępniać ogólnie, na co mam tam zwrócic uwagę?
  • #6 20511366
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Jakie to prywatne informacje z wyjatkiem nazwy konta i paru katalogow?

Mozesz mi wyslac na PW.
REKLAMA