Podnośnik podnosi jak należy ale na wyświetlaczu nie zmienia się wysokość, cały czas wskazuje 6 i świeci się książka oraz miga kontrolka z boku na panelu ehr. Wypinałem wtyczkę od potencjometru wysokości podnośnika i ponownie kalibrowałem ale dalej nic się nie zmienia i wyświetla cyfrę 6 oraz świecą się w/w kontrolki. Potencjometr wyjmowałem , zamieniałem ze sprzęgła, wydaje się być dobry. Co jest nie tak czy to jednak wina potencjometru ? Dodam , że panel ehr mam z trzema pokrętłami.
Mam też problem z wyświetlaczem prędkości, po kilku minutach spada i skacze prędkości na wyświetlaczu. Zamieniałem, czyściłem potencjometry z prawej strony skrzyni (są 3 takie same) ale to nic nie dało. Nie jestem pewien czy o to chodzi ?
Trzeci problem to wałek cały czas się kręci nawet pod dużym obciążeniem. Zamieniłem cewki na rozdzielaczu z przodu góra -dół ale nic nie dało.
Z góry dziękuję za wskazówki.
Mam też problem z wyświetlaczem prędkości, po kilku minutach spada i skacze prędkości na wyświetlaczu. Zamieniałem, czyściłem potencjometry z prawej strony skrzyni (są 3 takie same) ale to nic nie dało. Nie jestem pewien czy o to chodzi ?
Trzeci problem to wałek cały czas się kręci nawet pod dużym obciążeniem. Zamieniłem cewki na rozdzielaczu z przodu góra -dół ale nic nie dało.
Z góry dziękuję za wskazówki.