logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pralka Bosch Maxx 5 wyrzuca różnicówkę - przyczyny, silnik pompy, brak przewodu ochronnego

lehzygmunt 01 Kwi 2023 20:25 2214 3
REKLAMA
  • #1 20519939
    lehzygmunt
    Poziom 2  
    Dzisiaj taki przypadek : po włączeniu, gdy pralka zaczęła pobierać wodę , zadziałała różnicówka. Wypiąłem więc kostkę zasilającą silnik pompy i różnicówki nie wyrzuca , silnik po wyjęciu jest ok.(podłączyłem go i pracuje )
    Moje pytanie do kolegów :
    Co może powodować wyrzucanie różnicówki ? do silnika nie dochodzi przewód ochronny.

Dziękuję kolegom za pomoc.Problem tkwił w grzałce 'którą wymieniłem i pralka jest jak nowa.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20519949
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2483
    lehzygmunt napisał:
    Dzisiaj taki przypadek : po włączeniu, gdy pralka zaczęła pobierać wodę , zadziałała różnicówka. Wypiąłem więc kostkę zasilającą silnik pompy i różnicówki nie wyrzuca , silnik po wyjęciu jest ok.(podłączyłem go i pracuje )
    Moje pytanie do kolegów :
    Co może powodować wyrzucanie różnicówki ? do silnika nie dochodzi przewód ochronny.

Podłącz silnik, z reguly problemem jest grzałka.
  • REKLAMA
  • #3 20520163
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3699
    Podaj model pralki i sprawdź grzałkę jak sugeruje kolega w poprzednim poście.
  • #4 20541837
    lehzygmunt
    Poziom 2  
    Zgodnie z sugestią kolegów zajrzałem do grzałki , to była przyczyna niesprawności.
    Dzięki wielkie za pomoc.
    Pozdrawiam serdecznie
    Lech L.
REKLAMA