logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CD TEAC nie czyta płyt po czyszczeniu lasera w wanience ultradźwiękowej

6mar6 22 Lis 2005 10:43 1518 7
REKLAMA
  • #1 2014418
    6mar6
    Poziom 11  
    Przeczytałem gdzieś na necie ze laser najlepiej wyczyścić w wanience ultradźwiękowej wiec tak tez zrobiłem, poskładałem wszystko do kupy :-) i wyswietla się znaczek “no” i wogole nie czyta plyt, zagladalem na laser on mruga to chyba jest sprawny ???
    Co to może być ?? i jak to naprawic ?
  • REKLAMA
  • #2 2014439
    BUMIRO
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Witam
    Teraz to pewnie będziesz musiał kupić nowy laser .
    P.S możesz zdradzić jak to czyściłeś w tej wanience.
  • REKLAMA
  • #3 2014446
    6mar6
    Poziom 11  
    Normalnie wrzuciłem do wanienki włączyłem
  • REKLAMA
  • #5 2014573
    6mar6
    Poziom 11  
    tak zamoczylem wszystko. plyn do czyszczenia jakis na bazie eteru kolega czysci nim telefony komorkowe
  • REKLAMA
  • #7 2014699
    6mar6
    Poziom 11  
    :-( kurde :-( kto zna jakis dobry sklep internetowy z laserami ???
    aha dzieki za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik wyczyścił laser w odtwarzaczu CD marki TEAC, zanurzając go całkowicie w kąpieli ultradźwiękowej z płynem na bazie eteru, stosowanym do czyszczenia telefonów komórkowych. Po ponownym złożeniu urządzenia pojawia się komunikat „no” i odtwarzacz nie czyta płyt, mimo że laser miga, co sugeruje jego częściową sprawność. W odpowiedziach zasugerowano, że całkowite zanurzenie lasera, w tym elementów optycznych jak lustra, mogło uszkodzić moduł laserowy, co najprawdopodobniej wymaga jego wymiany. Podano również adres sklepu internetowego (impelshop.com) jako miejsce zakupu nowego lasera. Użytkownik nie zna dokładnego modelu lasera, ponieważ napisy mogły się zmyć podczas czyszczenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA