logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Frankfurt RCM 82 - Adres licznika błędów w radiu

dkx2 22 Lis 2005 10:50 1032 6
REKLAMA
  • #1 2014435
    dkx2
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Mam prośbe czy ktoś moze podać mi adres licznika błendów w tym radiu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2014872
    Benio
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    A może przestaniesz robić błędy ortograficzne bo oczy bolą.
    Co do licznika błędów to napisz najpierw jaka jest pamięć i procesor w radiu. Najprościej zgraj zawartość, nastepnie wpisz dowolny nieprawidlowy kod, zgraj ponownie i porownaj pliki.
  • REKLAMA
  • #3 2015170
    dkx2
    Poziom 16  
    Jeśli ktoś robił z tym radiem wie jaki jest procesor( HC05).A dokładniej mam kod i orginalnom karte ale radio jest zablokowane.Zostawiłem radio włonczone (cztery kreski na wyśfietlaczu) i po około godzine wysfietla mi błąd karty.Czce więc skasować licznik błendów.
  • Pomocny post
    #4 2016006
    arko100
    Admin grupy RTV
    Ocena: 421
    dkx2 napisał:
    Zostawiłem radio włonczone (cztery kreski na wyśfietlaczu) i po około godzine wysfietla mi błąd karty.Czce więc skasować licznik błendów.

Wniosek: radio nie widzi karty, lub karta jest nie od tego radia.
    Jak wykasujesz licznik błędów, będziesz miał cały czas błąd karty. Więc dopóki nie uporasz się z kartą, kasowanie licznika nic nie da.

P.S. Jak moderator zobaczy te błędy.......
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2018253
    AWJR1951
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    Zobacz i poczytaj.https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic273620.html
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2018295
    Arek N.
    Poziom 18  
    tak kolega ma racje to pewnie trzeba sprawdzić styki karty
  • #7 2037590
    dkx2
    Poziom 16  
    Radio juz gra :D Dzięki za pomoc.

Również widziałem te "błendy" ale wychodzę z założenia że niektórym to juz nawet woda z Wisły nie pomoże. Temat zamykam. <SławeK>

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy adresu licznika błędów w radiu Frankfurt RCM 82. Wskazano, że przed próbą odczytu lub kasowania licznika błędów należy znać typ pamięci i procesora radia, którym jest HC05. Zalecane jest zgranie zawartości pamięci, wprowadzenie błędnego kodu, ponowne zgranie i porównanie plików w celu identyfikacji adresu licznika błędów. Problem z błędem karty wynika najczęściej z niezgodności lub braku karty oryginalnej, a kasowanie licznika błędów bez rozwiązania problemu karty nie przyniesie efektu. Sugerowano również sprawdzenie styków karty. Ostatecznie radio zostało odblokowane i działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA