logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beznadziejna budowa brodzika prysznicowego + zasłona (woda wycieka po ścianie)

denotix21 06 Kwi 2023 01:08 2058 1
REKLAMA
  • #1 20527045
    denotix21
    Poziom 1  
    Witam. Mam brodzik prysznicowy rogowy przymocowany do ściany z zasłoną prysznicową. Brodzik ma taki specyficzny kształt, że gdy ktoś się kąpie to po ścianie z płytek woda spływa i leci bokami brodzika na podłogę w łazience z obu stron. Remont za jakiś rok więc chciałem ratować się jakimiś sposobami nie drogimi aby nadal żyć z tym brodzikiem no i zasłona musi być póki co. Może znacie jakieś rozwiązania aby uszczelnić kąpiel z tym co mam.
    Beznadziejna budowa brodzika prysznicowego + zasłona (woda wycieka po ścianie) Beznadziejna budowa brodzika prysznicowego + zasłona (woda wycieka po ścianie) Beznadziejna budowa brodzika prysznicowego + zasłona (woda wycieka po ścianie)
    Strzałką pokazana jest spadkowa budowa brodzika i tamtędy płynie sobie woda w dół za każdym razem gdy się kąpie któryś z domowników (zwłaszcza dzieci) i po kąpielach jest wiecznie kałuża. Co za tym idzie wszystko zaczyna gnić. Wczoraj nawaliłem sporo nowej świeżej fugi przy łączeniu brodzika z płytkami bo była tragedia. Do tej pory nie rozumiem jak wcześniejsi właściciele z tym funkcjonowali i czy na to jakieś sposoby mieli. Nie wiem czy muszę jakąś inną zasłonę zamontować czy są jakieś inne sposoby na kąpiele bez wycieku wody? Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20527082
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 937
    Może:
    https://www.ceneo.pl/Akcesoria_prysznicowe;szukaj-pr%C3%B3g+silikonowy+do+prysznica

są też specjalne elementy na łączenie brodzika ze ścianą:
    https://www.sklepbaterie.pl/p/84422/ravak-xb462000001
    to jest najlepsze ale tam chyba trzeba by coś bardziej elastycznego bo ten brodzik jakiś taki sfalowany przynajmniej tak wygląda na zdjęciu

A brodzika lekkomyślnie nie "wywalaj" bo teraz takich już mało robią :-) a miejsca tam mało - dzięki zasłonce "u góry tam gdzie człowiek szerszy" można trochę się rozpychać a jakby była kabina to nie da się...
REKLAMA