logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault - Reno Traffic - 1.9 Disel - Programowanie kluczyka ( imobilajzer )

djtarcza 06 Kwi 2023 12:27 582 4
REKLAMA
  • #1 20527545
    djtarcza
    Poziom 9  
    Witam serdecznie. Czy ktoś wie, jak zaprogramować kluczyk w Reno Traffic 1.9 Diesel? Napotkałem się na taki błąd: Czy ktoś wie, czemu się pojawia?

Wykonałem taką procedurę, na komputerze AUTEK, widniejący na załączonym obrazku:
    1. WYBRAŁEM EUROPA
    2. RENAULT
    3. TRAFIC II
    4. FUNKCIE SERWISOWE
    5. Programowanie IMOBILAJZERA
    Czekamy i wyświetla taki komunikat, jak na zdjęciu: TA FUNKCJA NIE ZOSTAŁA POMYŚLNIE WYKONANA

CZY KTOŚ MI JEST W STANIE POMÓC Z TYM ?

Renault - Reno Traffic - 1.9 Disel - Programowanie kluczyka ( imobilajzer )
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20527589
    majster129
    Poziom 23  
    Ocena: 103
    djtarcza napisał:
    Witam serdecznie czy ktoś wie jak zaprogramować kluczyk w Reno Traffic 1.9 Disel, napodkałem się na taki błąd czy ktoś wie czemu on się pojawie ?

Wykonałem taką procedurę na komputerze AUTEK widniejący na załączonym obrazku:
    1. WYBRAŁEM EUROPA
    2. RENAULT
    3. TRAFIC II
    4. FUNKCIE SERWISOWE
    5. Programowanie IMOBILAJZERA
    czekamy i wyświetla taki komunikat jak na zdjęciu: TA FUNKCJA NIE ZOSTAŁA POMYŚLNIE WYKONANA

CZY KTOŚ MI JEST W STANIE POMÓC Z TYM ?

Nie napisałeś nic więcej, poza tym że opisałeś tylko że ci się nie powiodło
    Przyczyn myślę że może być kilka, tu nie siedzą sami wróżbici, moja czarodziejska kula już dawno pękła z nadmiaru prazy
  • REKLAMA
  • #3 20527677
    djtarcza
    Poziom 9  
    Kupiłem kluczyk na allegro dopasowany po nr VIN. I Chciał bym go sparować z moim samochodem.
    Czemu się to nie udaje wejść do funkcji Mobilajzer w tym komputerze skoro jest taka funkcja? Czy coś robię źle?
    Samochód jest na zapłonie bo komputer kazał włączyć zapłon po chwili komunikat że się nie udało jak na wyżej zamieszczonym obrazku.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20527687
    majster129
    Poziom 23  
    Ocena: 103
    djtarcza napisał:
    Kupiłem kluczyk na allegro dopasowany po nr VIN. I Chciał bym go sparować z moim samochodem.
    Czemu się to nie udaje wejść do funkcji Mobilajzer w tym komputerze skoro jest taka funkcja? Czy coś robię źle?
    Samochód jest na zapłonie bo komputer kazał włączyć zapłon po chwili komunikat że się nie udało jak na wyżej zamieszczonym obrazku.

Chyba musi być przygotowany po auto jeśli z pilotem to tym bardziej jak dobrze pamiętam
  • Pomocny post
    #5 20528028
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5145
    To, że diagnoskop ma funkcję programowania kluczy, nie znaczy, że z powodzenie ją wykona w każdym aucie. W tym przypadku urządzenie powinno poprosić o wprowadzenie kodu APV króry zabezpiecza moduł przed nieuprawnionym wejściem, bez tego kodu nie ma możliwości zaprogramowania nowego kluczyka. Sam kluczyk musi być prekodowany pod model auta, inaczej po zaprogramowaniu będzie odpalał ale nie będzie sterował zamkiem, dotyczy kluczyka z pilotem
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
REKLAMA