logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Philips GC9682/80 - Generator pary - leci woda wraz z parą ze stopy żelazka

Bar2d2 07 Kwi 2023 20:51 2805 1
REKLAMA
  • #1 20529940
    Bar2d2
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Witam, mam problem z generatorem pary Philips GC9682/80 Perfect Care Elite Plus - podczas prasowania ze stopy żelaska wraz z parą wytryskuje także spora ilość wody. Odkamienianie nie pomogło. Stopa żelazka jest nagrzana odpowiednio, słychać także jak załącza się pompka, gdyż też oprócz wspomnianej sporej ilości wody wyrzucana jest także para.

Zastanawiam się nad wymiana elektrozaworu, nie mniej zanim się za to zabiorę uprzejma prośba o potwierdzenie czy faktycznie takie objawy wskazują właśnie ten element, lub też może coś innego może tutaj stanowić problem?

Z góry dziękuję i życzę spokojnych Świąt :)
  • REKLAMA
  • #2 20608258
    Bar2d2
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Witam ponownie! Zapomniałem napisać na forum wynik moich prac. A więc zamówiłem bezpieczniki termiczne, elektrozawór i pompkę wody. Rozłożyłem wszystko i zbadałem multimetrem bezpieczniki termiczne czy przewodzą - wszystko było ok więc nie było konieczności wymiany - bezpieczniki poszły do zwrotu. Następnie wziąłem się za wymianę pompy - generalnie podejrzewałem elektrozawór ale z racji tego, że jest bardziej utrudnione jego odkręcenie zabrałem się najpierw za pompę. Wymieniłem, złożyłem całość, przetestowałem i działa jak nowe! Eelektrozawór zatem również poszedł do zwrotu. Także gdyby ktoś miał podobne objawy to w moim przypadku była to wina pompki.
REKLAMA