logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chiński wideorejestrator w lusterku, potrzebny soft

macmaz 08 Kwi 2023 19:16 798 2
REKLAMA
  • #1 20531130
    macmaz
    Poziom 2  
    Witam,
    zaczął szwankować mi wideorejestrator, obraz zaczął znikać i pozostawał czarny ekran. Postanowiłem coś z tym zrobić, ale zachowałem się jak amator i nie skopiowałem swoich plików i sformatowałem kartę i w zasadzie nie wiem, jaki był tam soft. Znalazłem jakiś temat o oprogramowaniu w necie, ściągnąłem wgrałem i teraz rejestrator się uruchamia, ale nie łączy się z kamerami, nie ma też diody informującej o nagrywaniu.
    To jest plik który wgrałem:
    upgrade_FH-Hi3556V200_1013_20200628.133119.sw
    Poniżej link do strony z tym rejestratorem
    https://pl.aliexpress.com/item/4000128581182....il_item.2.72af43ceYdUBWY&gatewayAdapt=glo2pol
    Może jest ktoś w stanie pomóc?
    Pozdrawiam
    Maciej
  • REKLAMA
  • #2 20531616
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 399
    Nie ma to związku z naprawą ale ma związek z kamerą.
    Sprawdź ile jest w stanie nagrać minut na Twojej karcie jak już naprawisz. Mój chińczyk na karcie 32Gb nagrywał godzinę z jednej kamery co znaczy że minuta pliku to 500Mb bardzo dużo.
    Dążę do tego, że kupiłem chińczyka, bo tani a przy wypadku nic mi nie dał, bo nagranie zostało uszkodzone. Kobieta wjechała na czerwonym uderzyła we mnie i twierdzi że wjechała na zielonym. Moje nagranie kończy się na 20 sekund przed zderzeniem mimo że kamera działała cały czas ale wstrząs pewnie naruszył kartę i plik ma długość 5 minut a nagranie kończy się na 4:40.
    Sprawa poszła do biegłego na policji i czekam już trzy miesiące na orzeczenie, a jak nie określi biegły kogo wina sprawa pójdzie do sądu.
    W kamerze obiektyw nagrywa do bufora a bufor na kartę. W moim chińczyku to było 9Mb na sekunde, teraz kupiłem coś pewniejszego 70mai A400 u niej na takiej samej karcie nagram 3 godziny filmu z dwóch kamer czyli karta zapisuje 3Mb/s z dwóch źródeł. Więc niska kompresja i jakość rejestratora przyczyniła się do to że moja kamera nic mi nie dała mimo, że ją miałem i działała.
  • #3 20532527
    macmaz
    Poziom 2  
    No racja ale puki co muszę zdobyć odpowiedni sterownik ma którym ruszą kamerki bo teraz są martwe. Może ktoś z tu obecnych ma tego typu lusterko jak w linku powyżej i zechciałby udostępnić za przysłowiowego browara. Będę wdzięczny za pomoc.
REKLAMA