Witaj,
wyczyść porządnie moduł PCU, wygląda na to, że masz zatkany przewód powrotny toneru i gromadzi sięon pod listwą czyszczącą.
Porządne odkurzenie i udrożnienie modułu PCU powinno dać dobry efekt.
Moze być konieczna również wymiana developera.
Oczywiście ogólna konserwacja i czyszczenie nie zawadzi
teridar ma rację plus oczywiście porzadne czyszczenie, do tego nie zaszkodzi wymiana dolnej elektrody razem z korytem i opuszczenie listwy prowadzącej papier na transferze
witam. niewiem czy poradziles juz sobie z problemem bo nie zakonczyles tematu.
sugeruje kilka czynnosci kture powinienes wykonac aby usunac problem.
1.wyjac IU z maszyny
2.dokladnie oczysc zespol z zuzytego toneru.
3.wloz IU do maszyny
4.wyjmij toner z maszyny
5.wykonaj 20 A4 szeroka krawedzia czarnych kopii.
6. poloz na szybie test i wykonaj kilka kopii w celu sprawdzenia czy kopia jest OK
7.zmien w SP30 z 0 na 1
8. wykonaj kilka kopii monitorujac odczyt TD-sensor (SP55)
9.wprowadz wartosc otrzwmana w punkcie 8 do SP53 (sensor traget control voltage )
10.zainstaluj toner
wykonaj kilka kopii kontrolnych ale powinno byc juz ok. powodzenia
wlasnie czytalem i nie zauwazylem aby temat zostal zamkniety ani problem rozwiazany dlatego zabralem glos. a widze po ilosci twoich postow ze napewno sie znasz na kserokopiarkach i napewno nie zazucisz mi blednej i nie zeczowej rady w tym temacie. szacuneczek
Z pewnością z czasem będzie cię nudzić jak nowi użytkownicy zaczynają co tydzień ten sam temat, tylko nieco inaczej formuują pytanie, to forum miało służyć tym którzy naprawiają a nie tym którzy próbują uniknąć wizyty serwisu. Serwisanci wiedzą że jest to rodzina maszyn Ricoh 4015 / 18, 3813, 4615 /18, a na ten temat naprawdę dużo napisano, tylko nikimu sie nie chce szukać.
Pozdrawiam
Woter
dzieki za dobra rade ja jestem na elektrodzie dosyc krutko ale spewnoscia z czasem to dostrzege. moim celem byla rzeczowa pomoc bo z pewnoscia i ja takiej nie raz bede potrzebowal.jeszcze raz dzieki za rade.
pozdrawiam
scorrpio1
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Problem plamek i tła na kopiach w urządzeniu Ricoh FT 4015 jest najczęściej spowodowany zatkanym przewodem powrotnym toneru w module PCU oraz zabrudzeniami w zespole kopiującym. Zaleca się dokładne czyszczenie modułu PCU, usunięcie zużytego toneru oraz ogólną konserwację urządzenia. W wielu przypadkach konieczna jest wymiana developera, szczególnie gdy używany jest oryginalny toner; rekomendowany jest developer marki Katun. Dodatkowo pomocne może być wymienienie dolnej elektrody wraz z korytem oraz regulacja listwy prowadzącej papier na transferze. W celu diagnostyki i kalibracji sugeruje się wykonanie serii kopii testowych, monitorowanie odczytów czujnika TD (SP55) oraz odpowiednią korektę wartości w ustawieniach SP30 i SP53. Temat jest często poruszany na forach serwisowych, a rozwiązania bazują na doświadczeniu z rodziną maszyn Ricoh 4015/18, 3813, 4615/18. Wygenerowane przez model językowy.