Cześć, posiadam bramę Faac 740 z centralką 740D. Chciałbym dorzucić do niego jakiś moduł po wifi, najlepiej z wgranym ESPHome albo Tasmota. Interesuje mnie obsługa otwierania i zamykania oraz funkcja 'furtki' (brama otwiera się tylko trochę) jak również możliwość monitorowania stanu (otwarte/zamknięte) bez dodatkowych kontaktronów, a biorąc stan z krańcówek.
Wiem też, że jest gotowy moduł sbw-02 od Zetela, ale on ma wgraną Suple, a jej chciałbym uniknąć. (a nie wiem, czy jest opcja flash ESPHome dla sbw-02)
Chciałem zapytać, czy jest szansa na gotowy moduł lub schemat albo w jakim kierunku zmierzać, mając na uwadze, że z elektroniką mam niewiele do czynienia i potrzebują jasnych wskazówek
Pozdrawiam,
Wiem też, że jest gotowy moduł sbw-02 od Zetela, ale on ma wgraną Suple, a jej chciałbym uniknąć. (a nie wiem, czy jest opcja flash ESPHome dla sbw-02)
Chciałem zapytać, czy jest szansa na gotowy moduł lub schemat albo w jakim kierunku zmierzać, mając na uwadze, że z elektroniką mam niewiele do czynienia i potrzebują jasnych wskazówek
Pozdrawiam,