Cześć. Zacząłem ostatnio interesować się tzw urządzeniami tworzącymi inteligentny dom....
Na początek mam plan żeby sobie zrobić podgląd na żywo w smartfonie (z rejestracją pomiarów) temperatury w pomieszczeniu + temperatury na kotle CO. Chciałbym żeby wszystko działało w jednej aplikacji i żeby było w miarę jak najtańsze i najprostsze.
Znalazłem dwa urządzenia sonoff. Jedno do pomiaru temp na kotle:
Drugie urządzenie fajne przenośne do pomiaru temperatury w pomieszczeniu:
Oczywiście do tego drugiego urządzenia muszę dołożyć:
Czy idę dobrym tropem? Może są prostsze opcje? Oczywiście w przyszłości przydałoby się jakieś sterowanie światłem czy jakieś urządzenie wskazujące otwarcie drzwi i np sygnalizujące nie zamkniętą bramę garażową...
Na początek mam plan żeby sobie zrobić podgląd na żywo w smartfonie (z rejestracją pomiarów) temperatury w pomieszczeniu + temperatury na kotle CO. Chciałbym żeby wszystko działało w jednej aplikacji i żeby było w miarę jak najtańsze i najprostsze.
Znalazłem dwa urządzenia sonoff. Jedno do pomiaru temp na kotle:
Drugie urządzenie fajne przenośne do pomiaru temperatury w pomieszczeniu:
Oczywiście do tego drugiego urządzenia muszę dołożyć:
Czy idę dobrym tropem? Może są prostsze opcje? Oczywiście w przyszłości przydałoby się jakieś sterowanie światłem czy jakieś urządzenie wskazujące otwarcie drzwi i np sygnalizujące nie zamkniętą bramę garażową...