logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco HD 8763 - sucha kawa w okolicach bloku - porady

furtakmar202 16 Kwi 2023 20:44 1083 5
REKLAMA
  • #1 20542983
    furtakmar202
    Poziom 3  
    Witam

Jak w temacie Saeco HD 876 w okolicach bloku w trakcie zaparzania kawy wysypuje się odrobina suchej kawy. Blok umyty nasmarowany i nic nie pomaga. Miał ktoś kiedyś taki problem i może coś doradzić?
    Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 20544259
    wal55
    Poziom 9  
    Wygląda na podobny problem co u mnie.
    Zadałem pytanie tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3972250.html#20544252
    Na tą chwilę brak sugestii.
    Będę obserwował też Twoj post.
    Szukając w lupce nic nie znalazłem. Jeszcze raz z próbuje, bo aż dziwne, że temat się powtórzył w tak krótkim czasie, a archiwalnie nic nie wyskakuje.
  • REKLAMA
  • #3 20545893
    Kofikofi123
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Zobacz czy w spoczynku tłok w bloku da się dopchnąć w dół. Jeżeli tak, to oznacza ,że tłok bie powraca tmdo końca. Smarowanie, ewentualnie zadra na kole, kto wie. A jak schodzi do końca to próbuj skręcić mlynek bardziej. Drobniej mieli - mniejsza objętość kawy.
  • REKLAMA
  • #4 20551715
    furtakmar202
    Poziom 3  
    Wczoraj miałem możliwość pożyczyć blok z innego ekspresu i nic nie sypie. Mój blok rozkręciłem i umyłem rozkręcony w zmywarce, po skręcenia i nasmarowaniu kawa się sypie dalej ale jest jej dużo mniej. Przy skręcaniu ekspresu zauważyłem jedną rzecz a mianowicie wkręty skręcające dwie połówki bloku są przekręcone nie da się ich dociągnąć na maksa, choć jak pisze wyżej problem po rozkręceniu i umyciu częściowo ustąpił
  • REKLAMA
  • #6 20571723
    furtakmar202
    Poziom 3  
    U mnie kompleksowe mycie bloku, czyli rozkręcenie, wymycie w zmywarce i skręcenie, niewiele pomogło. Kupiłem nowy blok i problem ustąpił.
REKLAMA