Witajcie.
Potrzebuję wymienić tylne sanki w swoim mondeo mk4 sedan. Pomijając brak dostępności z używek, które najczęściej do niczego się nie nadają to urodziły się pytania.
Czy sanki z kombi mondeo mk4 pasują do mondeo HB/sedan mk4 ?
Czy sanki z s-max mk3 pasują do mondeo mk4 ?
Zauważyłem też, że przymocowany na sankach filtr par paliwa to taki element w kształcie walca a u mnie jest to raczej prostokąt, czy związku z tym sanki muszą dodatkowo mieć odpowiedni płaskownik to montażu ? A jeśli wymienię na ten o kształcie walca to czy uda się podłączyć przewody paliwowe?
Filtr par paliwa jak w moim aucie (leżący prostokąt)
Filtr par paliwa w kształcie walca
Może ma ktoś namiar na dobrej jakości sanki, może ktoś regeneruje ? w ASO nowe kosztują 3628zł
Przepraszam za ewentualne błędy w nazewnictwe, piszę słowami laika.
Mondeo mk4 z 2009 sedan, silnik 1,6 125KM (benzyna)
Pozdrawiam
Bartek
Potrzebuję wymienić tylne sanki w swoim mondeo mk4 sedan. Pomijając brak dostępności z używek, które najczęściej do niczego się nie nadają to urodziły się pytania.
Czy sanki z kombi mondeo mk4 pasują do mondeo HB/sedan mk4 ?
Czy sanki z s-max mk3 pasują do mondeo mk4 ?
Zauważyłem też, że przymocowany na sankach filtr par paliwa to taki element w kształcie walca a u mnie jest to raczej prostokąt, czy związku z tym sanki muszą dodatkowo mieć odpowiedni płaskownik to montażu ? A jeśli wymienię na ten o kształcie walca to czy uda się podłączyć przewody paliwowe?
Filtr par paliwa jak w moim aucie (leżący prostokąt)
Filtr par paliwa w kształcie walca
Może ma ktoś namiar na dobrej jakości sanki, może ktoś regeneruje ? w ASO nowe kosztują 3628zł
Przepraszam za ewentualne błędy w nazewnictwe, piszę słowami laika.
Mondeo mk4 z 2009 sedan, silnik 1,6 125KM (benzyna)
Pozdrawiam
Bartek