logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funkcja tajemniczego przycisku w baterii Makita 18V - pytanie o jego zastosowanie

Mateusz kawa 22 Kwi 2023 12:05 921 2
REKLAMA
  • #1 20550781
    Mateusz kawa
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam , czy ktoś wie do czego służy ten przycisk w baterii Makita 18?
    Funkcja tajemniczego przycisku w baterii Makita 18V - pytanie o jego zastosowanie Funkcja tajemniczego przycisku w baterii Makita 18V - pytanie o jego zastosowanie Funkcja tajemniczego przycisku w baterii Makita 18V - pytanie o jego zastosowanie
    Dodam że nie jest to wskaźnik naładowania akumulatora, bo on jest w środku baterii i nie wystaje na zewnątrz.

Dodano po 1 [godziny] 47 [minuty]:

Doszedłem do czego on służy, jest to wskaźnik naładowania baterii, tylko po co on tam jest, skoro i tak LED-y jak i sam przycisk chowają się w obudowie i nie ma jak tego użyć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20551596
    kamillus.ch
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    możliwe że projekt Twojej baterii nie zakładał funkcji testu. producent by zaoszczędzić hajs robił jeden model pcb do różnych baterii. zaprojektować drugą płytkę już bez testera pewnie było droższe niż robienie takiej z dodatkowymi ledami i przyciskiem :)
  • #3 20551793
    Mateusz kawa
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Dziękuję za odpowiedź.
    Teraz mam inny problem , posiadam szlifierkę makite dga452, w której spalił się kontroler ,i czy mogę podłączyć zasilanie z akumulatora bezpośrednio pod włącznik i szczotki tak aby pominąć ten sterownik.?
REKLAMA