logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba TW-BL80A2 - nieudana kalibracja, cyfra 127, zablokowane drzwi - jak zresetować?

prezesdp 23 Kwi 2023 12:34 2880 3
REKLAMA
  • #1 20551964
    prezesdp
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z nową pralka Toshiba TW- BL80A2, a mianowicie z jej kalibracją. Po uruchomieniu programu kalibracji pralka kręci przez ok 45s. po czym wyskakuje cyfra 127 i nic dalej się nie dzieje. Pralka ani nie pokazuje symbolu „****” oraz nie ma dźwięku ukończonego programu, a drzwi pozostają zablokowane.

Miał ktoś podobny problem i może podpowiedzieć jak go rozwiązać? Jest jakaś opcja resetu programatora lub przywrócenia pralki do ustawień fabrycznych?
  • REKLAMA
  • #2 20551987
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6628
    prezesdp napisał:
    Mam problem z nową pralka

Masz Rękojmię i ewentualnie gwarancję. Nie radzę grzebać samodzielnie aby tych uprawnień nie stracić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20552129
    skryn
    Specjalista AGD
    Ocena: 1011
    prezesdp napisał:
    przywrócenia pralki do ustawień fabrycznych?

Fabryczne ustawienia, to miałeś po rozpakowaniu pralki i podłączeniu jej do sieci elektrycznej i wodociągowej. I teraz po gmeraniu klawiszami, też je masz i nic się nie stało.
    O kalibracji, to zapomnij. Chińczyk sobie to wymyślił, ale to działa o kant poduszki.
    I potrzebne jest, jak świni siodło.
  • #4 20552345
    prezesdp
    Poziom 2  
    >>20551987
    Ok, jeśli nic innego nie wymyślę to pewnie
    zareklamuje.

Dodano po 4 [minuty]:

>>20552129
    Ok, dzięki. Co prawda po pierwszej nieudanej próbie kalibracji miałem wrażenie ze nie do końca odwirowuje na krótkim programie 15’ ale teraz wyglada ze chyba wróciło do normy. Nie znam się na oprogramowaniu pralek i myślałem ze istnieje jakiś skrót klawiszowy żeby wrócić do stanu sprzed kalibracji;)
REKLAMA