logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi redmi note 10s - Niepoprawnie działający dotyk

skopmaciek 25 Kwi 2023 10:33 888 7
REKLAMA
  • #1 20554553
    skopmaciek
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Witam,
    Po wymianie ekranu (miał być oryginalny) mam problem z dotykiem, tzn. przy próbie odblokowania odciskiem nie działa dotyk, ale przy odblokowaniu wzorem już jest ok. To samo jeśli dzwonię po przyłozeniu tel do ucha oczywiście ekran się wyłącza, po skończonej rozmowie ekran się włącza z powrotem ale dotyk już nie działa.
    Może miał ktoś podobny problem?

Dodano po 2 [minuty]:

Jeszcze jedno, nie działa też przednia kamera
  • REKLAMA
  • #2 20554558
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Ewidentnie coś poszło nie tak podczas naprawy, zgłoś się do serwisu który to robił.
  • REKLAMA
  • #3 20554577
    skopmaciek
    Poziom 4  
    Tu może być problem bo sam go robiłem. Dziwi mnie tylko że jeśli problem jest z ekranem czy tą moją wymianą to dlaczego po odblokowaniu wzorem dotyk działa prawidłowo
  • REKLAMA
  • #4 20556533
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Jak to jakiś marny zamiennik to skopiuj dane i reset fabryczny o ile nie robiłeś. Czasami pomaga. Chyba że coś skopales faktycznie.
  • REKLAMA
  • #5 20557015
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Ewidentnie wyświetlacz to najtańsze padło, często w Xiaomi ostatnio tak bywa, zamienniki działają z różnym szczęściem.
  • #6 20575882
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 466
    Kupiłeś sam lcd czy ramką??
  • #7 20577254
    skopmaciek
    Poziom 4  
    LCD z dotykiem bez ramki
  • #8 20577440
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 466
    Spróbuj go wyciągnąć i sprawdź jeszcze raz, jak wyciągnięty z ramki będzie ok to znaczy że gdzieś ze spodu ściska taśmę. Jeżeli nie, to zareklamuj.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dotykiem w Xiaomi Redmi Note 10S po wymianie ekranu, który miał być oryginalny. Dotyk nie działa przy odblokowywaniu odciskiem, ale działa przy odblokowywaniu wzorem. Dodatkowo, po rozmowie telefonicznej ekran się włącza, ale dotyk przestaje działać. Użytkownik zauważa również, że przednia kamera nie działa. Odpowiedzi sugerują, że problem może wynikać z nieprawidłowej wymiany ekranu, a także z użycia zamiennika. Rekomendowane są próby resetu fabrycznego oraz sprawdzenie, czy ekran nie jest źle zamontowany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA