Czy ktoś może podpowiedzieć jakim modułem centralnym mogę zastąpić obecny FERMAX 2405 z logowaniem wejść i dostępem mgmt po ethernecie lub USB, kompatybilny z systemem Digital MDS.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamrobert71r napisał:Oczywiście że kilka razy z roznych laptopow próbowałem podpiąć sie do 2338 zwykłym RS232 do USB + WinComPlus, ale jak powiedziałem nic nie chodziło. Stad była proba pominiecia 2338.
robert71r napisał:A jak masz na mysli połączenie po tym zlaczu CN9 to nie probowalismy bo nie mam #2466.
robert71r napisał:aktualnie mamy ok 300 pastylek i kodow anonimowych to aby nad tym sensownie zapanować trzeba by zaczac od zera i wygenerować je od poczatku przypisujac do konkretnych lokali.
robert71r napisał:
czy moze ktos wie z jakimi domofonami moga wspolpracowac obecne terminale w lokalach (choc jak pisalem ich stan techniczny i tak na dzis jest fatalny).
robert71r napisał:
Ewentualnie czy moze ktos polecic system domofonowy, ktory komunikuje sie z lokalami przez siec komórkową pomijajac to całe okalblowanie do lokali ?
robert71r napisał:jakie z tej pełnej gamy urzadzen kompatybilnych z naszym cyfrowym MDS sa godne polecenia. I nie koniecznie musi to byc Fermax ...
robert71r napisał:
A problem widze w tym, ze polowa tych archiwalnych kineskopków lampowych albo nie ma w wogole wizji albo popsuła sie synchronizacja pozioma lub pionowa, albo nie ma foni w jedna strone i juz od kilku lat Fermax ich nie naprawia.
robert71r napisał:Tak jest kilka, ale zaden nie pasuje do obecnych skrzynek podtynkowych o wymiarach 24.5 x 13.4 x 4.4 cm. Nawe nie znalazlem ani jednego który byłby w stanie je całkowicie zasłonić w pionie. Ten VDS co podałeś ma wyskość 20 cm także trzeba by dawać pod spód cos do zamaskowania dziury.
robert71r napisał:Nie wiesz czy Fermax robi gateway-e ktore mozna by wpiac do szyny MDS w lokalach jako terminale, ale ktore by radiem lub przez net chodzily z przenosnymi monitorami lub apką w słuchawce ?
robert71r napisał:czy znajac to co mamy dodawał bys dekodery VDS do obecnej centralki czy raczej przy modernizacji wymienił byś ją na coś nowszego z logowaniem wejsc czy mgmt po necie lub choćby BT czy USB ? Jesli tak to czym byś sugerował ja zastąpić ?