logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Outlook Express 6 - Problem z jednym kontem pocztowym Onet, działanie na inne platformy

Maciej_30 27 Kwi 2023 23:25 837 7
REKLAMA
  • #1 20558358
    Maciej_30
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Mam od wczoraj problem z programem pocztowym Outlook Express 6.
    Mam w nim dwa konta pocztowe na Onecie (***@poczta.onet.pl). Jedno przestało działać. Można się do niego dostać przez przeglądarkę, ale nie działa przez program. Próbowałem jeszcze w Windows Live Mail 2012 i na Androidzie (program My Mail)
    Konfiguracja poczty:
    pop3.poczta onet.pl
    port 110

smtp.poczta.onet.pl
    port 587

drugie konto na tych samych ustawieniach działa poprawnie
    Załączniki:
    • Outlook Express 6 - Problem z jednym kontem pocztowym Onet, działanie na inne platformy IMG_20230427_232102[1].jpg (8.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20558597
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 189
    Zobacz czy tu znajdziesz odpowiedź https://learn.microsoft.com/en-us/answers/que...0/how-to-fix-error-code-0x800ccc92-on-outlook
    W komentarzach jest informacja, że (ale dotyczy konta AOL) gościu wygenerował sobie hasło jednorazowe do konta i jego użył. Nie wiem czy konta onet mają taką możliwość. Outlook Expres 6 jest dość starą aplikacją i jeśli mnie pamięć nie myli może nie obsługiwać nowych zabezpieczeń. Wygenerowanie takiego hasła powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 20558703
    Maciej_30
    Poziom 17  
    Zmieniłem hasło ma nowe o nie pomogło. Problem nie dotyczy tylko Outlooka, ale i innych programów. Zastanawia mnie czemu drugie konto również na Onecie działa bez problemu na wszystkich programach z takimi samymi ustawieniami jak to problematyczne.
  • REKLAMA
  • #4 20558723
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 189
    Tu nie chodzi o zmianę hasła, tylko wygenerowanie oddzielnego do logowania się do określonych aplikacji. Nie mam konta na onecie, ale na gmailu jeśli chcesz się zalogować z aplikacji nie uwzględniających obecnych standardów autoryzacji trzeba wygenerować kod i jego użyć do zalogowania (zamiast właściwego hasła). Sprawdź czy masz taką możliwość na swoim koncie.
  • #5 20558812
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5332
    Maciej_30 napisał:
    Konfiguracja poczty:
    pop3.poczta onet.pl
    port 110

POP3
    Serwer POP3:
    pop3.poczta.onet.pl
    Typ zabezpieczeń: SSL
    Port: domyślny lub 995
  • REKLAMA
  • #6 20560581
    Maciej_30
    Poziom 17  
    Drugie konto przestało działać po zmianie hasła. Przy obydwu kontach problem dotyczy tylko odbierania poczty. Wysyłanie działa poprawnie.
  • #7 20566229
    Maciej_30
    Poziom 17  
    Od kilku dni wszystko działa jak należy. Problem był po stronie dostawcy poczty. Niestety nie napisali jaki.
  • #8 20566232
    Maciej_30
    Poziom 17  
    Nic więcej w temacie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z jednym z kont pocztowych na Onet w programie Outlook Express 6, które przestało działać, mimo że drugie konto na tych samych ustawieniach funkcjonuje poprawnie. Problemy dotyczyły tylko odbierania poczty, a wysyłanie działało bez zarzutu. Po zmianie hasła i próbach z innymi aplikacjami, takich jak Windows Live Mail 2012 i My Mail na Androidzie, problem nie ustąpił. Użytkownicy zasugerowali, aby sprawdzić możliwość wygenerowania hasła jednorazowego do logowania w aplikacjach, co może być wymagane przez nowe standardy zabezpieczeń. Ostatecznie problem został rozwiązany po kilku dniach, co wskazuje na usterkę po stronie dostawcy poczty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA