logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica 58GE3.43HZpTaDQ(Xx): Nieodpalające palniki, wymiana iskrowników, termopar i czyszczenie dysz

cich66 29 Kwi 2023 17:20 702 1
REKLAMA
  • #1 20560255
    cich66
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Amica 58GE3.43HZpTaDQ(Xx): Nieodpalające palniki, wymiana iskrowników, termopar i czyszczenie dysz Cześć,
    ostatnio w kuchence firmy Amica zaczęły psuć się palniki, wszystkie palniki nie odpalały, dopiero po przyłożeniu zapałki zaczęły odpalać, iskra była, choć w jednym jej nie było, a jeśli chciało się z przycisku odpalić to się nie dało.

Wymieniłem w wszystkich palnikach na nowe iskrowniki i termopary, wyczyściłem palniki oraz dysze, jeden palnik odpala normalnie bez problemu, drugi odpala ale ogień się nie podtrzymuje, a dwa pozostałe w ogóle nie odpalają, dopiero tak samo po przyłożeniu zapałki.

Iskra jest teraz dobra, choć zauważyłem ze jak odpalam przy jednym palniku to widzę iskrę na dwóch palnikach. Czy do wymiany jest jeszcze generator iskry, czy to pomoże czy jeszcze coś trzeba wymieniać? I jeszcze jest nowy włącznik funkcji.
  • REKLAMA
  • #2 20560271
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4560
    Iskra ma się pojawiać na każdym palniku., więc podejrzenia pada na generator iskry.
REKLAMA