logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kosiarka NAC T575 - funkcja części przy wydechu z cięgłem biegnącym do gaźnika

kmietek1992 29 Kwi 2023 19:54 1260 3
REKLAMA
  • #1 20560418
    kmietek1992
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Co to jest? Chodzi mi konkretnie o tę część przykręconą do wydechu jest też tam jakieś cięgło biegnące nad głowicą w stronę gaźnika. Ktoś wie do czego służy ten element?
    Kosiarka NAC T575 - funkcja części przy wydechu z cięgłem biegnącym do gaźnika
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20560440
    płetwa
    Poziom 32  
    Ocena: 533
    Termostat automatycznego ssania, jak zimny tłumik ssanie włączone. Kiedy się nagrzewa dźwigienka się przesuwa i za pomocą cięgna wyłącza ssanie. Iskra na świecy jest? Jeśli tak podłej trochę paliwa bezpośrednio do cylindra. Jak odpalić i zaraz zgaśnie to gaźnik do czyszczenia lub wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 20560452
    kmietek1992
    Poziom 4  
    O to ciekawe co piszesz nie mogłem znaleźć w internecie żadnego zdjęcia silnika z czymś takim, dziękuję za uświadomienie. Tylko, że jak z resztą widać na zdjęciu, ta dźwigienka przy gaźniku nie jest z nim połączona, dodatkowo blaszka, która jest między gaźnikiem a osłoną termiczną blokuje ruch przepustnicy regulatora odśrodkowego. Orientuje się ktoś czy to w ogóle jest gaźnik z tej kosiarki? Jest na nim napis LIBO JAPAN. Dobra już chyba wiem odpowiedź płetwy mnie nakierowała okazuje się że to nie silnik 575 tylko 680E i gaźnik w nim jest inny już zamówiłem jak założę to napiszę co i jak. Wymieniłem gaźnik na inny posiadający primer zamiast ssania automatycznego, kosiarka działa problem rozwiązany
  • #4 20577764
    kmietek1992
    Poziom 4  
    Pomogła wymiana gaźnika na inny
REKLAMA