logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Ciągnik Fastrac 145 - wałek WOM przestał działać, elektrozawór, cewka, hamulec, przełącznik wtyczek

radoslawleszczynski6 29 Kwi 2023 20:45 924 4
REKLAMA
  • #1 20560483
    radoslawleszczynski6
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Witam posiadam fastraca 145 mam problem z wałkiem wom.dzialal aż nagle przestał. Prąd dochodzi do elektrozawór na rozdzielaczu.hamulec wom działa, po przełączeniu żeby się kręcił wałek stał, po zamianie wtyczek wałek działa a przełącznik jest ustawiony w przeciwnym kierunku tzn hamulec wałek wl i na odwrót wom wl to wałek kręci ale ręką można zatrzymać. zacięty elektrozawór czy cewka padła?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20560487
    Rowan
    Poziom 20  
    Ocena: 170
    To zamoeń same cewki i bedziesz wiedział.
  • REKLAMA
  • #3 20560729
    radoslawleszczynski6
    Poziom 4  
    Dzięki za zainteresowanie, wczoraj jeszcze wieczorem zamieniłem cewki górna na dół a dolna na górę. Po zamianie nadal tak samo.wom działa gdy włącznik jest na hamulcu a gdy jest na włączonym przełącznik wom lekko się obraca hamulec nie działa. Same cewki zamieniłem wtyczek nie zmieniałem góra dół
  • REKLAMA
  • #4 20560905
    Rowan
    Poziom 20  
    Ocena: 170
    Dziwne. Coś tu namieszałeś.
  • #5 20719349
    radoslawleszczynski6
    Poziom 4  
    Odnośnie cewek na elektrozawór ach rozdzielacz wom. Jeden z elektrozaworow był zacięty, po zmianie miejscami wom działał ale przestał działać hamulec wom. Wyczyszczone oba elektrozawory i póki co ok
REKLAMA