logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala zl65 programowanie pilota funkcja furtki

invert 05 Maj 2023 20:05 6204 2
REKLAMA
  • #1 20568080
    invert
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Posiadam centrale came zl65 z kartą af43sp oraz pilot sp4. Jak zaprogramować jeden z przycisków aby służył jako fukcja furtki. Zgodnie z instrukcją pierwsze co muszę zrobić to wczytac pilot do karty af43sp tak też zrobiłem. Następnie wybrać w zl65 U1 kolejno funkcje 1 ( otwieranie - zamykanie) 2 niechce używać , 3 również natomiast chce 4 funkcja furtki niestety nie mogę jak zaprogramuje 1 następnie miga 2 nie mogę nic innego wybrać. Podczas wymierania U1 następnie mogę wybrać cyfrę 4 po wybraniu wraca do 2 który miga.
    O co chodzi w tej centrali zl65?
    Załączniki:
    • AF43SP.pdf (54.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Skrócona instrukcja Uruchomienie zestawu AXI z centralą ZL65_20190508.pdf (1007.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ZL65.pdf (3 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20568141
    Darek0026
    Poziom 31  
    Ocena: 387
    Cześć aby zaprogramować funkcję furtki w tej centrali należy:

1. Skasuj to co zaprogramowałeś do tej pory bo mogłeś coś pokręcić..

Więc funkcja U3 na on i enter - pojawi się clr i w centrali piloty skasowane. Teraz kasujesz pamięć karty AF, naciskasz więc przycisk clr aż zielona LED na karcie zamiast migać zapali się na stałe. Teraz jeśli chodzi o piloty wróciliśmy do ustawień fabrycznych.

2. Przycisk który ma uruchamiać bramę programujesz pod pierwszy kanał na kartę AF43SP a ten który ma uchylać bramę (Funkcja furtki) wpisz pod drugi kanał (środkowy przycisk).

Jeżeli poszło ci ok to po naciśnięciu przycisku do otwierania zielona LED mignie raz a na przycisk do furtki mignie dwa razy.

3. Przechodzimy do centrali:

Wchodzisz do U1 i tam zamiast jedynki zmieniasz na dwójkę (możliwość zatrzymania pilotem), po naciśnięciu przycisku enter zacznie migać jedynka oznaczająca pierwszego użytkownika ( nie wnikamy w te migające liczby) teraz wciskasz pilota i jak się wgra to zacznie migać dwójka, oznaczająca czekanie na drugiego użytkownika,nie wciskamy już nic na pilocie i naciskamy esc by wyjść.

Teraz jeszcze raz U1 i tym razem wybieramy 4 czyli furtkę, teraz po enterze miga nam dwójka czyli czekanie na drugiego użytkownika, wciskamy przycisk na pilocie który ma uchylać bramę, jak się wgra to na wyświetlaczu zacznie migać trójka.

Wciskamy esc do wyjścia z menu i już mamy wszystko zaprogramowane.

Dzięki
  • #3 20571022
    invert
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Działa. Dziękuję.
REKLAMA