logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klimatyzacja TCL TAC-12CHSD FPI - brak połączenia WiFi, reset modułu, brak kodu CF

kudys11 05 Maj 2023 23:21 3705 7
REKLAMA
  • #1 20568341
    kudys11
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Posiadam klimatyzację TCL TAC-12CHSD FPI
    Zauważyłem że nie ma połączenia z wifi.
    Odłączenie zasilania nie pomogło.
    Usunąłem urządzenie z aplikacji aby dodać je ponownie i tu napotkałem problem, po naciśniećiu 6x przycisk "eco" klimatyzacja pika dwa razy (tak powinna zrobić) jednak na wyświetlaczu nie wyświetla kodu "CF" i aplikacja nie wyszukuje urządzenia.

Znalazłem instrukcję która mówi aby wcisnąć przycisk reset na module WiFi.
    U mnie tego przycisku nie ma ale po otwarciu obudowy widzę pad lutowniczy podpisany RESET.
    Z czym powinieniem go zewrzeć? GND? i czy robić to na uruchomionej klimatyzacji?

Klimatyzacja TCL TAC-12CHSD FPI - brak połączenia WiFi, reset modułu, brak kodu CF Klimatyzacja TCL TAC-12CHSD FPI - brak połączenia WiFi, reset modułu, brak kodu CF
  • REKLAMA
  • #2 20569589
    MARK-62
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    A na jakiej funkcji kolega łączy się z WIFI?
  • REKLAMA
  • #3 20569781
    kudys11
    Poziom 11  
    Na chłodzeniu
  • #4 20572474
    MARK-62
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    OK. Tu jest instrukcja.
  • REKLAMA
  • #5 20572903
    kudys11
    Poziom 11  
    Gdzie ta instrukcja?
  • REKLAMA
  • #7 20617517
    grzechu.trans
    Poziom 1  
    I jaki efekt końcowy , pytam bo również mam ten sam problem
  • #8 21440110
    jim31
    Poziom 1  
    >>20617517

Dodano po 5 [minuty]:

Witam
    Mam też problem z tą klimatyzacją.
    Zakupiona rok temu, do tej pory wszystko działało.
    Spróbowałem wczoraj włączyć klimę telefonem, niestety ikona Wi-Fi świeciła się na czerwono, musiałem od nowa dodać urządzenie i zadziałało, ale po restarcie telefonu (rozładował się) znowu to samo, musiałem znowu dodać urządzenie i działa.
    Na najnowszej aplikacji TCL Home w ogóle nie łączy się z klimatyzacją.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada klimatyzację TCL TAC-12CHSD FPI i zgłasza problem z brakiem połączenia WiFi. Próba resetu poprzez odłączenie zasilania nie przyniosła efektu. Usunięcie urządzenia z aplikacji i ponowna próba dodania napotkały problem – po naciśnięciu 6 razy przycisku "eco" klimatyzacja sygnalizuje reset dźwiękowo, ale nie wyświetla kodu "CF", a aplikacja nie wykrywa urządzenia. W instrukcji sugerowany jest reset modułu WiFi przyciskiem, którego fizycznie brak, lecz w urządzeniu znajduje się pad lutowniczy oznaczony jako RESET. Pytanie dotyczy sposobu zwarcia tego padu (czy do GND) oraz czy resetować na włączonym urządzeniu. W dyskusji pojawiła się prośba o instrukcję, która została udostępniona (https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/tcl/tac-12chsd/instrukcja?p=2). Inny użytkownik zgłasza podobny problem z połączeniem WiFi, gdzie po restarcie telefonu konieczne jest ponowne dodanie klimatyzacji do aplikacji TCL Home, która na najnowszej wersji nie łączy się z urządzeniem. Brak rozwiązania problemu resetu modułu WiFi i stabilnego połączenia sieciowego pozostaje aktualny.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA