logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Aktywny immobiliser - Witam, mam włączony inaczej mówiąc aktywny immobilizer w aucie Ford Cu

andrzejlambe99 12 Maj 2023 09:42 8532 4
REKLAMA
  • #1 20577014
    andrzejlambe99
    Poziom 2  
    Witam
    W swoim aucie mam aktywny immobilizer. Nie mogę go odpalić z obydwu kluczyków bo wyświetla się monit o aktywnym systemie blokady. Centralny zamek działa na obydwu kluczykach,więc baterie są sprawne. Akumulator nowy założony, sprawdzona pętla w stacyjce,bezpieczniki i przekaźniki, wszystko wygląda na sprawne. Problem w tym, że Sterownik nie rozpoznaje sygnałów wysyłanych przez transponder w kluczyku i nadal blokuje rozruch. Co mogę jeszcze sprawdzić, zrobić aby deaktywować system immobilizera?
    Dotyczy auta Ford Custom 2.2TDCI/125KM/2015
  • REKLAMA
  • #2 20577735
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3416
    A w jaki sposób sprawdziłeś pętle? Sprawdzałeś kluczyki na testerze?
  • REKLAMA
  • #3 20577864
    andrzejlambe99
    Poziom 2  
    Tak kluczyki zostały u mechanika sprawdzone na specjalnym testerze, obydwa są sprawne inny niezależny mechanik też sprawdził i potwierdził, że są sprawne. Pętle sprawdziłem wyjmując ją ze stacyjki, jak i całą płytkę, nie widziałem żadnych zmian. Kluczyków nie widzi odbiornik w module sterującym ECU.
  • REKLAMA
  • #4 20578103
    kruki1
    Poziom 15  
    Ocena: 57
    Zakodować od nowa klucze.
  • #5 20596276
    andrzejlambe99
    Poziom 2  
    Problem z immobiliserem rozwiązany,auto zapala,zwarcie akumulatora i parę innych czujników generowało monit do immobilizera a ten aktywował się uniemożliwiając start silnika.Po usunięciu usterek i kodów błędów interfejsem forscan,auto zapala.Temat zamykam.
REKLAMA