Od jakiegoś czasu podczas suszenia samoistnie wydłuża sie czas pracy. Dzieje sie to po drugim lub trzecim cyklu . Przy pierwszym suszeniu wszystko jest dobrze. Suszarkę używam tylko raz w tygodniu, ale za to kilka razy. Po którymś cyklu suszarka zaczyna wariować. Z czasu powiedzmy 15 minut do końca, może sie zrobić 40 i tak pozostać nawet kilkanaście minut.
Woda w zbiorniku zbiera sie normalnie, jak wcześniej, żadnego alarmu, niestety pranie tez jest jeszcze mokre. Wygląda jakby suszarka mniej lub wolniej grzała. Cały cykl pracy może sie wydłużyć nawet ponad godzinę. Gdy pranie będzie suche suszarka sie wyłączy. Sprawdzałem grzałkę, jest dobra, filtry są czyste, bo czyszczę po każdym suszeniu. Niestety nic to nie pomaga. Powiedzmy ze trzecie użycie suszarki to czas około dwie i pół do trzech godzin.
Kto może mi coś podpowiedzieć.?
dziękuję
Włodek
Poprawiłem TONI_2003
Woda w zbiorniku zbiera sie normalnie, jak wcześniej, żadnego alarmu, niestety pranie tez jest jeszcze mokre. Wygląda jakby suszarka mniej lub wolniej grzała. Cały cykl pracy może sie wydłużyć nawet ponad godzinę. Gdy pranie będzie suche suszarka sie wyłączy. Sprawdzałem grzałkę, jest dobra, filtry są czyste, bo czyszczę po każdym suszeniu. Niestety nic to nie pomaga. Powiedzmy ze trzecie użycie suszarki to czas około dwie i pół do trzech godzin.
Kto może mi coś podpowiedzieć.?
dziękuję
Włodek
Poprawiłem TONI_2003