logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot satelis 125 2011 - Peugeot satelis 125 na wtrysku, po dodaniu gazu dusi go, robi buuuuu,

marekszauro1988 16 Maj 2023 01:58 6792 5
REKLAMA
  • #1 20581976
    marekszauro1988
    Poziom 2  
    Peugeot satelis 125 na wtrysku, po dodaniu gazu dusi go, robi buuuuu, a jak powoli dodam to się wkręca ale i to nie zawsze jaka jest tego przyczyna pomóżcie
  • REKLAMA
  • #2 20582142
    popromienny
    Poziom 25  
    Ocena: 164
    Witam, to typowy objaw - ze paliwo ze zbiornika 'nie dochodzi / lub ma bardzo utrudniony przeplyw', przez osady w 'kraniku' [ jesli taki w nim jest ] lub tuz przed 'wtryskiem'. Gdzies 'po drodze' od zbiornika - do 'wtrysku' jest 'przytkanie' i dlatego trzeba bardzo powoli dodawac 'gazu'...
    Moze tez byc zatkane / przytkane odpowietrzenie w korku zbiornika paliwa i dlatego benzyna bardzo wolno plynie...
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 20582249
    marekszauro1988
    Poziom 2  
    Jak dodaje po mału gazu to się wkręca na obroty ale przy 8500 obrotów i tak jest buuu i traci moc to znaczy że coś jest przypchane tak?? A czy to nie będzie wina przepustnicy??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20583995
    popromienny
    Poziom 25  
    Ocena: 164
    Wystarczy poluzowac korek na zbiorniku i wtedy sprobowac - czy dalej 'muli / buczy' na wyzszych obrotach ? Jezeli praca silnika sie poprawi / bedzie sie wkrecal na maksymalne obroty - to bedzie znaczylo, ze korek nie ma odpowietrzenia / jest zbyt szczelny albo ma zatkany brudem / kurzem 'kanalik - otworek powietrzny / odpowietrzajacy' i trzeba go wyczyscic / przedmuchac, zeby byl drozny...
    Drugie - to kranik paliwa, jesli ma odstojnik / to moze byc zatkany osadem ze zbiornika, itp., itd. - wszystko trzeba wyczyscic, bo wlasnie wyglada na to, ze paliwo dochodzi zbyt wolno / ledwo sie przesacza - przez jakies 'osady / resztki lakieru', itp.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 21305676
    bplukaszbp
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Panowie, śmieszne pytanie, ale ja nie mogę tego znaleźć. Otóż zakupiłem Satelisa 125 z 2009 r. Sezon przejeździłem. Po wymianie filtra paliwa nie wkręca się na obroty. No to pewnie wymiana pompki i regulatora ciśnienia, ale po ściągnięciu plastików okazało się, że do baku podłączony mam tylko przewód paliwowy, ale przewodu podciśnienia już nie. Wcale go nie mam... Czy ktoś jest w stanie wskazać mi, gdzie mam ten przewód podłączyć od strony silnika, oraz jaki przewód najlepiej zakupić?
  • #6 21916733
    AdamDnB
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Miałem do dziś dokładnie te same objawy, które zgłasza autor posta.
    Pisałem marekszauro1988 na PW, ale niestety nie dostałem odpowiedzi.
    U mnie winna okazała się zasyfiała świeca, która przy wysokich obrotach nie dawała rady.
    Mam Peugeot Satelis 2 125 z 2017 roku.
    Ta zasyfiała świeca to DENSO U24ESR-N.
    Zrobiłem na niej raptem 150 km i póki co zagadką jest dlaczego tak się zawaliła, ale to juz inna sprawa
    Wymieniłem ją dziś na NGK CR8EB i Satelis śmiga aż miło.
    Czas pokaże, co będzie dalej.
    Może info komuś się przyda.
    Peugeot satelis 125 2011 - Peugeot satelis 125 na wtrysku, po dodaniu gazu dusi go, robi buuuuu,
REKLAMA