Witam, mam problem ze skuterem Peugeot Kisbee z 2013 r. Może to zbieg okoliczności, ale po zatankowaniu paliwa skuter po 10 min zaczął się dusić, z ledwością jechał 30 na godzi. Oczywiście paliwo zostało wymienione, ale problem nie zniknął. Wymieniłem gaźnik, kranik, króciec z podkładką, świecę, ale nic to nie zmieniło. Gdy zaciągnąłem gumowy dolny przewód z odmy, skuter wkręca się w obroty i jedzie jak trzeba - 58 km. Ale gdy wpinam rurkę tam, gdzie być powinna, do filtra skuter nie ma siły. Proszę o pomoc, co bym mógł jeszcze zrobić. Pozdrawiam.
AI: Czy filtr powietrza i obudowa filtra byly sprawdzane/czyszczone, czy filtr nie jest mokry od paliwa albo oleju i czy skuter tak samo sie dusi po jezdzie bez samego wkladu filtra?
Filtr był sprawdzany, wkład jest papierowy, czysty i suchy. Sprawdzałem na rozkręconym filtrze bez wkładu i po podłączeniu od razu spadek mocy, ale gdy zagnę przewód odmy, skuter działa jak należy, lecz nie polecają zaginać, gdyż może ciśnienie wysadzić uszczelniacze.
AI: Czy z tego dolnego przewodu odmy leci olej, dym albo mocno dmucha powietrzem na odpalonym silniku, szczegolnie po dodaniu gazu?
Po odłączeniu odmy leci powietrze bez dymu i oleju
Dodano po 4 [minuty]:
Problem nie rozwiązany
AI: Czy filtr powietrza i obudowa filtra byly sprawdzane/czyszczone, czy filtr nie jest mokry od paliwa albo oleju i czy skuter tak samo sie dusi po jezdzie bez samego wkladu filtra?
Filtr był sprawdzany, wkład jest papierowy, czysty i suchy. Sprawdzałem na rozkręconym filtrze bez wkładu i po podłączeniu od razu spadek mocy, ale gdy zagnę przewód odmy, skuter działa jak należy, lecz nie polecają zaginać, gdyż może ciśnienie wysadzić uszczelniacze.
AI: Czy z tego dolnego przewodu odmy leci olej, dym albo mocno dmucha powietrzem na odpalonym silniku, szczegolnie po dodaniu gazu?
Po odłączeniu odmy leci powietrze bez dymu i oleju
Dodano po 4 [minuty]:
Problem nie rozwiązany