Dzień dobry mam telefon Xiaomi redmi note 8 pro.I chodzi mi głównie o to że mój telefon przez accubattery ma 4500mah po dosłownie 1,5roku.Zakupiłem go na olx jako używka ale wszystko miał od nowości nowe i bez rysek.Sprawdzałem na bugreport i wyszło 2 miesięce temu że telefon ma 97,15% kondycji a parę dni pokazuję mi 87% kondycji mimo że teraz dziś ładowałem do 100% i nie czuje jak bateria szybciej się wyczerpuje.Zawsze ładuje telefon od 40-78% i tego się trzymam.Kiedyś ładowałem od 34-83% bo sam nawet wtedy nie wiedziałem jak dla telefonu jest najlepiej.Rzadko kiedy mi się zdarzyło że telefon miał powyżej 80% i poniżej 30%.Niecałe 15 razy poniżej 30% ,a 80% powyżej 40 razy.Telefon jest dosłownie ciągle używany 2 razy ładowany.Sprawdzałem przeliczając baterie w ustawieniach i wyszło że mam 4500mah równe.Kiedyś znalazłem stronkę gdzie 9000 cykli ładowania ma bateria litowo polimerowa max.Teraz jej nie umiem znaleźć.Były te testy sprawdzane pod kątem naukowców, trochę stara.Jak wyliczyłem telefon może działać a właściwie bateria 22,5lata a 10 lat przy 2 razy na ładowaniu.W 2 lata 9% kondycji spada ale wiadomo że czasem ta kondycja wolniej a czasem szybciej spada.I teraz pytanie jak to jest z tymi bateriami?Kiedy one tracą powoli pojemność?