logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Xiaomi Redmi Note 8 Pro - dłuższy czas ładowania po 2 latach użytkowania

agent0079 26 Lut 2025 21:30 897 9
REKLAMA
  • #1 21457691
    agent0079
    Poziom 3  
    Ocena: 10
    Cześć mam problem który był wcześniej omawiany. Chodzi o telefon marki Redmi. Jego cała nazwa to Xiaomi Redmi note 8 pro. I chodzi o ładowanie, które niestety nawet teraz ładuje się długo pomimo że kiedyś przez 2 lata nie było żadnych problemów z ładowaniem. Faktycznie oczyszczenie portu ładowania z kurzu działało( może to był przypadek).Normalnie się ładuje 40 min. ale zauważyłem że ładuje się w godzinę. Przez tamte 2 lata (kiedy był prawie nowy bo był z OLX ale był nieużywany przez 2 lata i był w nowym pudełku z folią) nie było żadnego problemu z ładowaniem. Zauważyłem że pojawiło się to około pół roku temu. Czasem się normalnie ładuje.
  • REKLAMA
  • #3 21457715
    agent0079
    Poziom 3  
    Podłączyłem do testera i normalnie ładuje.8min. do 78% z 72%
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21458087
    agent0079
    Poziom 3  
    Bo czasem tak jest i to jest upierdliwe bo nie wiadomo kiedy mam to odłączyć od ładowania.
  • #6 21469054
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Starość telefonu? Bateria? Rest systemu? Podmienił bym wpierw na drugą oryginalną ładowarkę. Często kabel może być gdzieś tak uszkodzony delikatnie że nawet nie widzisz. To spowalnia ładowanie. Tylko musi być oryginalny! Nie wiem czy się opłaca.
  • #7 21470141
    agent0079
    Poziom 3  
    Zobaczę. Sam kabel nie wygląda na uszkodzony ale może spróbuje się dowiedzieć gdzie leży problem w kablu.

Dodano po 6 [godziny] 1 [minuty]:

Zauważyłem że podmieniłem kabel tylko do ładowania i piszę mi że się naładuje w 28min. do 78% a mam 55%. Kiedyś na tamtej oryginalnej zawsze mi ładowało telefon w 35min. i tak też może być i w takim przypadku.
  • REKLAMA
  • #8 21471760
    agent0079
    Poziom 3  
    Miałem dopisać rano ale dopiszę teraz. Więc chodzi o to że wydaje mi się iż wina może być oprogramowania, ponieważ kiedyś z tym telefonem miałem taki problem że mi się sam zgłaśniał. Później już tak nie miałem. Mój brat także miał telefon też marki Xiaomi i też mu się sam wyłączał i włączał więc musiał zrobić reset. Wtedy to był Xiaomi 10T (chyba z T) i była to wina tego że po aktualizacji w plikach czegoś tam brakowało co właśnie to powodowało. Napiszcie mi czy się z tym zgadzacie bo sam nie wiem co o tym myśleć.
  • Pomocny post
    #9 21475723
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Przekonasz się jak wykonasz reset albo wgrasz ponownie soft.
  • #10 21476679
    agent0079
    Poziom 3  
    Okej dziękuje. Niestety nie zrobię resetu telefonu ale już tego problemu nie ma.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dłuższym czasem ładowania telefonu Xiaomi Redmi Note 8 Pro, który po dwóch latach użytkowania ładuje się znacznie wolniej, z 40 minut do godziny. Po oczyszczeniu portu ładowania zauważył poprawę, ale problem powrócił. Użytkownik podłączył telefon do testera USB, który pokazał normalne ładowanie, co sugeruje, że problem może leżeć w kablu lub oprogramowaniu. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie oryginalnej ładowarki oraz ewentualny reset systemu, co może pomóc w rozwiązaniu problemu. Użytkownik zauważył, że zmiana kabla poprawiła czas ładowania, a także wspomniał o wcześniejszych problemach z oprogramowaniem, które występowały w innych modelach Xiaomi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA