logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG GSA-4167B: Błąd ogniskowania, nieudane nagrywanie DVD/CD

ARTUR_STANCZUK 23 Lis 2005 20:23 1179 4
REKLAMA
  • #1 2019618
    ARTUR_STANCZUK
    Poziom 19  
    Ocena: 210
    bios dl10 pali srednio co 2ga plyte dvd i cd. nero 6.6.0.6 pali rowniez na 7. wgralem aspi driver 4.71, ale nic a nic. wyswietla sie np:"blad ogniskowania lub sledzenia" a symulacja konczona jest powodzeniem zawsze!!
  • REKLAMA
  • #2 2019982
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1107
    Jak włączona ? Powinna być Secondary Master.Poza tym sprawdź w menadżerze urządzeń czy włączone DMA.Na jakich płytach tak masz,na różnych czy nie sprawdzałeś.Podaj tez jaka konfiguracja kompa.
  • REKLAMA
  • #3 2020005
    marrog
    Poziom 22  
    Ocena: 71
    Witam

Tez mam ta nagrywarke juz od 6 miesiecy i musze przyznac ze nie upalilem ani jednej plytki.

ASPI nie są Ci potrzebne z tego co sie orientuje (moze sie myle ale ja ich nie mam i hula jak sie nalezy),
    Jak masz ja podlaczona? Czy na Drugim Kanale ? i czy jest na MA ?? Ona nie bardzo lubi byc SL.

Mozesz pokusisc sie o przeinstalowanie systemu w ostatecznosci (moze jakies "badziewia" siedza w systemie i Ci cos psuja),a jak to nie pomoze no to serwis i juz,moze byc cos z laserem nie tak, skoro Ci wyswietla taki dziwny blad. (Niespotkalem sie jeszcze z czyms takim)

A zapomnialem, jakie plyty Ci pali?? Tzn jakiej firmy? Zmien marke plyt,wgraj BIOS ze strony producenta czasem cos z biosem jest nie tak.

pozdrowionka ***marrog***
  • REKLAMA
  • #4 2021631
    ARTUR_STANCZUK
    Poziom 19  
    komputer: plyta gl: asus a7n8x deluxe, 1 GB RAM, duron 1,6GHz (na 2GHz), na poczatku napisalem ze jest to bios DL10- przepraszam! jest DL12 ze strony producenta. spalila takie plyty jak: (te pamietam)- DVD-R TDK,OMega. CD-R esperanza, mediasonic, mediastore. nagrywarka podlaczona jest jako secendary master, ultra dma 33.
  • #5 2516248
    ARTUR_STANCZUK
    Poziom 19  
    pomoglo usuniecie sterownikow SW :) juz ok
REKLAMA