Raz w życiu widziałem któreś z mniejszych paczek lacoustics w posiadaniu zespołu weselnego
Wiec da się
Odnośnie nagłośnienia - moja sugestia abyś dozbierał przynajmniej do 10k bo z sensownym nagłośnieniem i mikserem w 5k się nie zmieścisz.
Można oczywiście kupić alto TS315 + mikser behringera z serii xenyx i nawet zostanie Ci na mikrofon - ale dość szybko dojdziesz do wniosku że mikser szumi i jego jakość jest wątpliwa, że w nagłośnieniu brakuje Ci basu i przydało by się dokupić subwoofer… szybko też zorientujesz się że zbyt długo świecąca się czerwona dioda na panelu głośnika oznacza mniej więcej tyle co „wymień driver”.
Można tez poszukać sprzętu używanego - ale byłbym daleki od kupowania aktywnych, używanych paczek…
Zostają jeszcze używane pasywy…
Z kolumnami nie spodziewam się tu większych problemów, jeśli głośniki są sprawne to najgorsze co może Cię spotkać to zwęglone zwrotnica - prawdziwym problemem jest końcówka…
Najtańsza sensowna końcówka dwukanałowa (według mnie) to obecnie QSC PLX,
Czterokanałowa - chinalab od sanwaya albo sinbosen… Ew od biedy tsa 4-700
I tutaj może szło by skompletować zestaw - ALE
Kwestia czy chcesz dźwigać i władujesz się w konstrukcje typu 2x15+driver
co redukuje na początku potrzebę subwoofera i dsp, ale (jak już wspomniałem) trochę się nadźwigasz…
Albo kupisz satelity 15+driver lub 12+ driver
Ale zestaw będzie wymagał suba, dsp i dwóch dwukanałowych końcówek lub jednej czterokanałowej -
a wspomniany zestaw i tak nie mieści się w budżecie