logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

naglosnienie sal prosze o pomoc zakupie sprzetu co polecacie

mar.28 11 Lis 2008 22:03 1428 11
REKLAMA
  • #1 5728183
    mar.28
    Poziom 2  
    Czesc witam wszystkich i prosze o pomoc w zakupie sprzetu (naglosnienia )
    zaczynam prace jako dj na weselach i takich okolicznosciowych imprezach i zastanawiam sie jaki sprzet kupic moze mi ktos doradzi imprezy tak na 120 osob max i aby byly aktywne i w rozsadnej cenie oczywiscie .Jaka marka co polecacie z gory dzieki :D to moje gg jak cos 7925807[/b]
  • REKLAMA
  • #2 5728278
    matii000
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam! Przede wszystkim podaj ile chcesz na to nagłośnienie przeznaczyć kasy. Rozumiem że ci chodzi o same kolumny, dlaczego akurat aktywne?

Pozdrawiam! matii000!
  • REKLAMA
  • #3 5729155
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    Aktywne to dobre rozwiązanie. Radzę zainwestować w dobry sprzęt, żebyś nie musiał się go wstydzić. Na początek polecam RCF Art312A, i do tego subbasik ART705AS. Świetne brzmienie, a mocy aż nadto.
  • #4 5732644
    mar.28
    Poziom 2  
    Czesc powiem tak kasy nie mam za wiele dlatego chce cos wmiare tanio na poczatek mysle ze mnie rozumiecie dopiero zaczynam z czasem sobie zmienie wiec szukam cos na poczatek z gory dzieki i wole chyba bardziej paczki aktywne tak mysle
  • #5 5734715
    Red_99
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    To powiedz konkretnie ile masz na to pieniedzy
  • REKLAMA
  • #6 5734968
    krzysiuc
    Poziom 25  
    Ocena: 10
    Kolego jeśli chcesz zestaw aktywny, nie wyrobisz się taniej niż 3000zł i to będzie mało. Marki które polecam Behringer, JBL Alphard czasem coś można dobrego znaleźć. STX, Beyma w wypadku gdybyś chciał zrobić paczki. cóż więcej myślę, że nie muszę wymieniać takich gigantów jak Mackie, czy Allen Heath. Omijaj szerokim łukiem produkty sprzedawane masowo w sieci, super mocne Omnitronic, Hollywod i inne, których nazwy wydadzą ci się dziwne. Jeśli nie jesteś czegoś pewien to zapytaj najpierw tutaj, a później kupuj. A czy planujesz grać najpierw z kompa czy też masz zamiar zakupić mikser i jakieś CD?
  • REKLAMA
  • #7 5735136
    gófer
    Poziom 34  
    Ocena: 30
    krzysiuc napisał:
    Marki które polecam Behringer, JBL Alphard czasem coś można dobrego znaleźć

Dobrze że napisałeś "czasem". I tak poza tym po co polecać marki w których naprawde czasem zdarza sie coś dobrego, jak polecać marki to takie które mają dużo dobrego sprawdzonego sprzętu. Pomijając już fakt że w kategori budżetowej taki Jbl nie ma za wiele sprzętu godnego polecenia.
  • #8 5735378
    deteh
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Taniej wyjdzie używane LDM'y (byle nie z serii classic) czy Elestry i jakiś ads czy handbox.. I zagra to na pewno lepiej i pogra dłużej niż chińskie wynalazki z plastiku.
    Ja osobiście do aktywnych na imprezy tego typu nie jestem przekonany, są dobre konstrukcje ale na pewno nie wśród budżetowych.
  • #9 5740054
    mar.28
    Poziom 2  
    Cześć witam wszystkich dzięki za informacje a co sadzicie o HK audio mowie o tej nisko budżetowej co myślicie o niej może ktoś ma jak się sprawdza szukam tak do 3000zl na początek myśle wystarczy albo to BEHRINGER aktywny coś w podobnej cenie
    pozdrawiam

Dodano po 27 [minuty]:

i jeszcze jedno mam pytanie czy moc 600 wat w zestawie 2x satelity 150 i subas 300 to myślę o tym HK to dużo czy wystarczy mi na imprezy tak do 100 osób pozdrawiam
  • #10 5740141
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1698
    Kolego!
    Proszę niezwłocznie poprawić pisownię we wszystkich swoich postach na forum.
    W przeciwnym wypadku temat wyleci wprost do kosza.
    Regulamin p.15
  • #11 5740147
    Dziub-Dziub
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    krzysiuc napisał:
    Kolego jeśli chcesz zestaw aktywny, nie wyrobisz się taniej niż 3000zł i to będzie mało. Marki które polecam Behringer, JBL Alphard czasem coś można dobrego znaleźć. STX, Beyma w wypadku gdybyś chciał zrobić paczki. cóż więcej myślę, że nie muszę wymieniać takich gigantów jak Mackie, czy Allen Heath.

No proszę to juz A&H robi paczki?? nie wiedziałem ;] A skąd takie informacje??
  • #12 5743252
    krzysiuc
    Poziom 25  
    Ocena: 10
    mar.28 napisał:
    Jaka marka co polecacie z gory dzieki :D [/b]
    Kolega pytał się ogólnie jakie marki polecamy więc wypisałem, czy gdziekolwiek sugerowałem, że A&H robi paczki? Wiem, że jest to firma, którą mogę polecić jako producenta mikserów i to chciałem przekazać.

Podsumowanie tematu

✨ Rozpoczynający pracę DJ na imprezach do 120 osób poszukuje niedrogiego zestawu nagłośnieniowego, preferując kolumny aktywne. Dyskusja koncentruje się na wyborze sprzętu w budżecie około 3000 zł. Polecane są aktywne kolumny RCF Art312A z subwooferem ART705AS jako wysokiej jakości opcja. Wskazano, że tanie zestawy aktywne poniżej 3000 zł mogą być niewystarczające, a lepszym rozwiązaniem mogą być używane kolumny pasywne marek LDM lub Elestra z odpowiednim wzmacniaczem. Wśród marek budżetowych wymieniono Behringer i JBL Alphard, jednak z zastrzeżeniem, że JBL ma ograniczoną ofertę w niskim segmencie. Pojawiła się też dyskusja o marce HK Audio w niskobudżetowej wersji, z mocą zestawu około 600 W (2x satelity po 150 W i subwoofer 300 W), która powinna wystarczyć na imprezy do 100 osób. Zwrócono uwagę na unikanie masowo sprzedawanych, niskiej jakości produktów typu Omnitronic czy Hollywood. Poruszono także kwestie sprzętu dodatkowego, jak miksery i odtwarzacze CD, które mogą być potrzebne do pracy DJ-a.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA