logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problem z odkamienianiem ekspresu delonghi magnifica evo

marzenakwiecien02 22 Maj 2023 20:47 25038 10
REKLAMA
  • #1 20590801
    marzenakwiecien02
    Poziom 3  
    Ocena: 17
    Szukam przyczyny dlaczego w ekspresie delonghi magnifica Evo przy ostatnim procesie odkamieniania przerywa mi po 8 sekundach i nadal świeci kontrolka odkamienianie cykl powtarzam i to samo osiem sekund odcina

• REKLAMA
  • #2 20590883
    katsuroPL
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Przed odkamienianiem świeciła się kontrolka ostrzegawcza (tj. trójkąt z wykrzyknikiem). Ekspres robi kawę normalnie czy też ma z tym jakiś problem?

Pokaż jeszcze komorę zaparzacza i nagraj filmik z robienia kawy oraz pokaż jakie kontrolki palą się przed przygotowaniem kawy.
  • REKLAMA
  • #3 20590894
    marzenakwiecien02
    Poziom 3  
    Nie ma możliwości nacisnąć żadnego innego przycisku

Dodano po 4 [minuty]:

Kontrolka trójkąt ścieci jak wyciągnę dysze i zapala się gorąca woda
  • #4 20590914
    katsuroPL
    Poziom 8  
    W takim razie zrób zdjęcie całego panelu w stanie spoczynku (chcę widzieć wszystkie kontrolki jakie się palą) oraz zdjęcie komory zaparzacza (za zbiornikiem z wodą).
  • REKLAMA
  • #5 20590921
    marzenakwiecien02
    Poziom 3  
    Problem z odkamienianiem ekspresu delonghi magnifica evo Problem z odkamienianiem ekspresu delonghi magnifica evo Problem z odkamienianiem ekspresu delonghi magnifica evo Problem z odkamienianiem ekspresu delonghi magnifica evo
  • #6 20590940
    katsuroPL
    Poziom 8  
    Podłącz pojemnik na mleko i naciśnij pierwszy przycisk po lewej stronie w celu przepłukania pojemnika na mleko.
  • #7 20591032
    marzenakwiecien02
    Poziom 3  
    Niestety po podpięciu pojemnika nie można nacisnąć tego przycisku Problem z odkamienianiem ekspresu delonghi magnifica evo
  • #8 20591491
    katsuroPL
    Poziom 8  
    Może jest zapowietrzony 🤔

Podróżnik dyszę gorącej wody i puść gorącą wodę, a ja na dyszy nie będzie się dało, to na pojemniku na mleko.

W ostrożności pozostanie serwis 😔
  • #9 20591739
    marzenakwiecien02
    Poziom 3  
    Nie ma możliwości na dyszy włączyć gorącej wody na pojemniku na mleko też przycisk zablokowany. Trudno exspres jest na gwarancji jutro dziada odstawie
  • REKLAMA
  • #10 20641679
    Adameov
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Witam,

Czy udało się pani ustalić jaki był problem. Mam identyczny w swoim ekspresie.
  • #11 20641685
    marzenakwiecien02
    Poziom 3  
    W serwisie stwierdzili ze wymagało to załączenia dyszy na gorąca wodę 😂ja tak próbowałam wielokrotnie i nic się nie dało zrobić. W każdym bądź razie po wizycie w serwisie działa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odkamienianiem ekspresu DeLonghi Magnifica Evo, który przerywa proces po 8 sekundach, a kontrolka odkamieniania pozostaje włączona. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak sprawdzenie kontrolki ostrzegawczej, podłączenie pojemnika na mleko oraz próba uruchomienia gorącej wody. Użytkownik informuje, że nie może aktywować przycisków, a po wizycie w serwisie stwierdzono, że problem wymagał uruchomienia dyszy na gorącą wodę, co ostatecznie rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA