Witam. Mam zapytkę. Naprawiam TV kolegi i mam zagwozdkę. Telewizor gubi zasięg przy poruszenia wtyczką anteny. Najbardziej widoczne jest to na kanałach na częstotliwości 650 i 666MHz jak poruszę momentalnie jest ścinka albo całkowita utrata sygnału. Czasami na tych kanałach od razu gubi zasięg i dotknięcie palcem anteny przywraca sygnał. Po dobraniu się do głowicy zauważyłem że zewnętrzna część gniazda antenowego była urwana. Oblutowałem ją dookoła ale nic to nie dało. Ścisnąłem też środkowy pin gniazda antenowego lecz też nic to nie dało. Problem jak wspomniałem występuje tylko na 650 i 666MHz jakość sygnału lata od 0 do 80-90 natomiast sygnał stoi na 80-90.
Nie jest to wina wtyku gdyż znajomy dwa razy zarabiał wtyki i było to samo. Antenę ma ze wzmacniaczem. Ja u siebie testuję na antenie siatkowej ze wzmacniaczem zasilanym zasilaczem regulowanym. Jakie mogą być przyczyny takiego problemu?
Dodaję filmy jak wcześniej wyglądało gniazdo i środkowy pin.
Nie jest to wina wtyku gdyż znajomy dwa razy zarabiał wtyki i było to samo. Antenę ma ze wzmacniaczem. Ja u siebie testuję na antenie siatkowej ze wzmacniaczem zasilanym zasilaczem regulowanym. Jakie mogą być przyczyny takiego problemu?
Dodaję filmy jak wcześniej wyglądało gniazdo i środkowy pin.