logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przygasłe LED-y w jednej tylnej lampie postojowej w BMW E91 Touring

p_pako 23 Maj 2023 20:40 2727 6
REKLAMA
  • #1 20592036
    p_pako
    Poziom 3  
    Ocena: 18
    Cześć.
    W samochodzie BMW E91 Touring mam w tylnych lampach świecące na czerwono LED-y, które po jednej stronie przygasły, słabiej świecą, i komputer daje przez to znać o uszkodzonej lampie przy włączaniu zapłonu. Chodzi o światła postojowe tylne prawe, zarówno z klapy bagażnika jak i te z karoserii, gdyż po jednej stronie oba świecą słabiej. Czy macie pomysł dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 20592169
    oktet
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Sprawdź napięcie i prąd na lampach?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21078181
    blazkovitz1
    Poziom 2  
    Ocena: 1

Kolego, czy możesz podzielić się wiedzą, jak rozwiązałeś ten problem, bo też mam takowy w swojej e91?
  • #6 21078958
    p_pako
    Poziom 3  
    Ocena: 18

Temat nie jest rozwiązany. Wygląda jakby część led'a była wypalona i chyba ciężko coś z tym zrobić poza wymianą całej lampy... Chyba że tobie się uda to daj znać bo wkurzające jest to powiadomienie o awarii lampy przy każdym włączeniu zapłonu.
  • #7 21080632
    blazkovitz1
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Niestety, ale jak na razie nie wiem co jest przyczyną, badam temat. U mnie prawa strona jest jaśniejsza. A najlepsze jest to, że obie lampy z prawej strony (klapa+błotnik) świecą jaśniej niż obie lampy z lewej. Wszystkie lampy są też OEM-owe, różnią się tylko rocznikami.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem przygasłych LED-ów w tylnej lampie postojowej BMW E91 Touring. Użytkownik zauważył, że LED-y po jednej stronie świecą słabiej, co skutkuje powiadomieniem o uszkodzonej lampie przy włączaniu zapłonu. Uczestnicy rozmowy sugerują sprawdzenie napięcia i prądu na lampach oraz rozważają możliwość przepalenia bezpiecznika. Pojawiły się również spekulacje, że problem może wynikać z uszkodzenia samego LED-a, co mogłoby wymagać wymiany całej lampy. Inni użytkownicy potwierdzają podobne problemy z różnicą w jasności lamp po obu stronach pojazdu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA