logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung DV90M6200CW - suszarka silnik zablokowany, osunął się silnik

qjarek 29 Maj 2023 20:58 2154 1
REKLAMA
  • #1 20599186
    qjarek
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dzień dobry

Suszarka firmy Samsung Optimal DRY DV90M6200CW. Po uruchomieniu nie rusza silnik (na wszystkich programach). Żadnego komunikatu błędu.
    Rozebrałem co potrafiłem i tak:
    - silnik nie rusza bo oś silnika nie jest w centrum otworu - tak jakby silnik się osunął i łopatki "wiatraka" blokują się o obudowę.
    - we wnętrzu suszarki tony kłaków
    Czy da się jakoś wypoziomować silnik względem tego otworu?
    Jaka jest przyczyna takiej ilości kłaków w środku?
    Jeśli naruszona jest konstrukcja nośna tego silnika to czy naprawiać czy lepiej już wyrzucić? Załączam zdjęcia.
    Samsung DV90M6200CW - suszarka silnik zablokowany, osunął się silnik Samsung DV90M6200CW - suszarka silnik zablokowany, osunął się silnik Samsung DV90M6200CW - suszarka silnik zablokowany, osunął się silnik
    z góry dzięki za info

PS.
    Jak patrzę dalej to nie wiem czy gumowa podkładka/uszczelka się nie wyrobiła (ta podtrzymująca oś do wiatraczka na zewnątrz - tam gdzie początek czerwonej strzałki), ale jej wymiana to rozłożenie all na części pierwsze...
  • REKLAMA
  • #2 20601418
    qjarek
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Temat zamknięty.
    Pod spód gumowej podkładki podłożona z jednej strony dodatkowa, zrobiona z trytytki :-)
    Poskładane, uruchomione, działa

pozdr.
REKLAMA