logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy procesor z aukcji Allegro może działać niestabilnie?

deviator 24 Lis 2005 09:47 1012 8
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 2021079
    glurak
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    To mozliwe, lecz naprawa jest niemozliwa. Mialem tak z Duronem, procesor mial problemy termiczne.
  • REKLAMA
  • #3 2021837
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Ja taki tekst z Allegro rozmiem następująco: procesor jest uszkodzony i nie działa wcale, ale chcę zarobić parę złotych i nie dostać negatywa.
  • REKLAMA
  • #4 2024330
    deviator
    Poziom 14  
    ja też tak to odebrałem , ale byłem ciekaw czy mozłiwe jest by procesor zachowywał sie w ten sposób. :)
  • REKLAMA
  • #5 2024573
    KKK
    Poziom 31  
    Ocena: 63
    Jeśli sprawdzane tylko w jednej płycie to można przypuszczać odklejony pad pod socketem więc nie nazywajcie nikogo zbyt pochopnie oszustem!
  • #6 2024690
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    KKK napisał:
    Jeśli sprawdzane tylko w jednej płycie to można przypuszczać odklejony pad pod socketem więc nie nazywajcie nikogo zbyt pochopnie oszustem!

Kolego tylko naiwniak kupi procesor z takim opisem z allegro.
  • #7 2024697
    KKK
    Poziom 31  
    Kolego, tylko naiwniak kupi procesor bez gwarancji, np. na allegro.
    Zwróciłem tylko uwagę na fakt że ten konkretny procesor wcale niemusi być uszkodzony.
  • #8 2026199
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3827
    KKK napisał:
    odklejony pad pod socketem

... może jaśniej co masz na myśli?
  • #9 2026242
    KKK
    Poziom 31  
    ... zimny lut przy montażu BGA.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Procesor zakupiony na aukcji Allegro może działać niestabilnie lub być uszkodzony, co jest możliwe zwłaszcza w przypadku problemów termicznych lub uszkodzeń mechanicznych. Przykładem jest procesor Duron z problemami termicznymi. Często sprzedawcy opisują procesory jako uszkodzone, aby uniknąć negatywnych opinii, mimo że mogą one mieć jedynie problemy z połączeniami lutowanymi, np. zimnym lutem przy montażu BGA lub odklejonym padem pod socketem. Testowanie procesora na jednej płycie głównej może nie być wystarczające do jednoznacznej oceny jego stanu. Zakup procesora bez gwarancji, szczególnie z niejasnym opisem na Allegro, jest ryzykowny i może prowadzić do problemów ze stabilnością działania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA