logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi PrimaDonna ECAM 550.65.SB alarm ogólny / nagrzewanie w toku.

Kamcur92 21 Cze 2023 12:57 984 1
REKLAMA
  • #1 20625562
    Kamcur92
    Poziom 1  
    De'Longhi PrimaDonna ECAM 550.65.SB alarm ogólny / nagrzewanie w toku. De'Longhi PrimaDonna ECAM 550.65.SB alarm ogólny / nagrzewanie w toku.

Ekspres półtora roczny, przy włączeniu ok 5 ninut trwa nagrzewanie później wywala alarm ogólny. Później nie da sie go wyłączyć jedynie z sieci, nie pomogło czyszczenie. Teraz nie zjechał na dół ten element zaparzający, ale podłączając do siecii z powrotem wszystko się rusza znowu i znów nagrzewanie w toku i alarm. Z poradnika innego modelu rozebrałem i zmierzyłem opór 3 czujników temperatury, i grzałek. Nie zbyt znam sie na mierniku ale na tych 2 przy grzałkach nie pokazuje chyba nic niż 0.01 ale na funkcji z dźwiękiem, dźwięk jest to są chyba ok? natomiast ten po kabelku co idzie do płytki pokazuje 90 coś wiec chyba działa, także termostat cos pokazuje, grzałki tez jedynie nie dotykałem jeszcze boilerka. Może ktoś mógłbym pomóc mając podobny problem...
  • REKLAMA
  • #2 20629116
    banmar_2005
    Poziom 31  
    Ocena: 288
    Alarm ogólny wskazuje na uszkodzoną grzałkę w bloku grzejnym lub braku zasilania grzałki. Odpiąć przewody z bloku i sprawdzić omomierzem grzałki oraz bezpieczniku przy grzałce które najczęściej są na przewodach doprowadzających zasilanie do grzałki.
REKLAMA