historia jest taka:
zdenerwowałem się na winde 98 i zainstalowałem na poczekaniu winxp tylko po to aby wyprobować czy właśnie Nokia współpracuje z kablem (oxygen nie mógł się połączyć- nie zainstalowałem sterów da kabla....). PC Suit działał, więc upewniłem się że wszystko ok. zresztą z instalką steru kabla w XP nie było problemu a w win98se trochę musiałem się na kombinować.
dokładnie nawet nie wiem jak to zrobiłem

wiem że jak pytał o driver i wskazywałem katalog na dołączonej do płytce to nie znajdował w nim żadnego sterownika. ściągane z netu stery też nic nie dawały. już byłem przekonany ż epierwszy bubel na allegro mi się trafił, aż przypomniałem się o innym sposobie instalacji.
zetknąłem się po raz pierwszy prz instalacji TweakUI 1.33- narzędzie do dostrajania systemu win98... pokazał mi go kiedyś mój Brat (od którego chyba mam smykałkę

do komputerów). pakiet instalacyjny TweakUI'a nie ma pliku wykonywalnego, trzeba kombinować i wiedzieć tę sztuczkę:
pliki z rozszerzeniem INF są plikami z informacją dla systemu o sterowniku , określają jakie pliki należą do sterownika i masę innych rzeczy "określających urządzenie"- to moje określenie)
więc klikałem prawym na wszystkie INFy w katalogu z CD, a jak wyskakiwało menu, wybierałem "ZAINSTALUJ". do magazynu informacji o sterach, gromadzonych przz windę znalazła się informacja o nowych sterach i wtedy próba zainstalowania powiodła się- trzeba było prawym przyciskiem myszy kliknąć mój komputer, menadźer urządzeń, usb-uart controller, jego właściwości- aktualizuj sterownik, "dalej", "poszukać lepszego....", określona lokalizacja- wskazujemy katalog na CD i powinno śmigać"
pozdrawiam
aha, może ktoś ma linka do PC SUIT 5.8 PL?? jeśłi macie tylko na dysku udostępnijcie na serwerze
http://www.yourfilehost.com/
i dajcie linka, pozdro 4all